Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Medi Ambient imposa 2.000 denúncies en un any i mig per agressions ecològiques

Un abocador il·legal

Carlos Navarro Castelló

València —

Cometre infraccions contra l’ecosistema no ix debades a la Comunitat Valenciana. Segons han informat fonts de la Conselleria de Medi Ambient, les diferents autoritats amb competències en aquesta matèria van obrir l’any passat 1.488 expedients de denúncia i 531 en el que va d’any (2.019 en total).

La majoria de les infraccions tenen a veure amb el depòsit de residus en zones prohibides (1.318 en total), amb l’absència de llicència ambiental per a exercir alguna activitat (222) i per emissions contaminants a l’atmosfera. Per contaminació acústica hi ha tan sols 64 expedients en un any i mig.

Del total d’aquests expedients, 274 han acabat en sancions per un import de 590.000 euros. Fonts de Medi Ambient han explicat sobre això que en alguns casos el denunciat pot evitar la multa final si reposa la irregularitat comesa.

En el cas dels expedients per residus, les mateixes fonts han comentat que anualment la Policia de la Generalitat, i també distints Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat (Seprona, Policia Nacional) duen a terme campanyes d’inspecció a distints sectors.

En aquest sentit, durant l’anualitat 2015 i 2016 es duen a terme inspeccions a tallers de reparació de vehicles, a fi de constatar si tenen amb l’ instrument d’intervenció ambiental preceptiu (llicència ambiental) i, si és el cas, si gestionen correctament els residus i en el supòsit de tallers de xapa i pintura, que no emeten a l’atmosfera.

Pel que fa a l’abandó, l’abocament o l’eliminació incontrolada de residus, amb un nombre de denúncies més elevat, les formulen agents mediambientals. Així, es procedeix a efectuar requeriments als titulars cadastrals, a fi que en el termini conferit a aquest efecte es procedisca a netejar i a gestionar correctament els residus; generalment es procedeix a la gestió i, només en el cas que persistisquen, s’incoa expedient sancionador.

Etiquetas
stats