Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Metrovalència i el Tram tornen a augmentar el nombre de viatgers el 2015

Viatgers després de baixar d’un comboi de Metrovalència a l’estació d’Aeroport

Carlos Navarro Castelló

València —

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha tancat l’any 2015 amb xifres positives quant al nombre de viatgers desplaçats.

Fonts de l’entitat han informat eldiario.es que Metrovalència va registrar l’exercici passat 60,6 milions d’usuaris, fet que suposa un increment del 0,68% respecte de l’any 2014.

Aquest és el segon augment consecutiu que assoleix l’entitat, ja que des de l’any 2010 fins al 2013 es va produir un descens progressiu com a conseqüència de la crisi i les retallades en el servei.

Així, va ser l’any 2014 que es va trencar aquesta tendència negativa, ja que es va aconseguir un augment de viatgers del 0,37% respecte dl 2013. Un any més tard, aquesta tendència s’ha consolidat amb un increment lleugerament superior.

Les mateixes fonts han comentat que les dades han reflectit una mitjana diària de 166.264 usuaris al llarg de tota la xarxa de Metrovalència durant l’exercici passat. El dia de més trànsit va ser el 17 de març, en què es van registrar 347.298 clients.

La Línia 3 va ser la més utilitzada, amb 13,1 milions de moviments, seguida de la Línia 1 i la Línia 5, mentre que l’estació amb més tràfic va ser Xàtiva, amb 4,4 milions usuaris, seguida de Colón i Àngel Guimerà.

El Tram continua creixent

Per la seua banda, el TRAM Metropolità d’Alacant va registrar durant l’any passat un total de 10,2 milions d’usuaris en les línies de tramvia, tren-TRAM i tren convencional, la qual cosa suposa un increment de l’1,36% i continua amb l’increment de viatgers dels últims exercicis.

La Línia 2 va ser la més utilitzada, amb 3,7 milions de desplaçaments, seguida de l’L-1, l’L-3, l’L-4 i l’L-9. L’estació amb més tràfic va ser Luceros, amb 1,6 milions de moviments, seguida de Mercado i Marq.

Els viatgers han atorgat una nota de 7,8 sobre 10 al servei de Metrovalència i un 8,3 al del Tram, segons els resultats de l’índex de satisfacció al client obtingut després d’efectuar 4.658 entrevistes entre els usuaris majors de 15 anys.

Etiquetas
stats