Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Salvar al soldado Mas

Siscu Baiges

Barcelona —

Artur Mas s’ha embrancat en una guerra que no era la seva i ara necessita que algú que vagi a salvar-lo. Si fa no fa, com a la pel·lícula de Steven Spielberg “Salvar el soldat Ryan” ambientada l’any 1944. El soldat Ryan desapareix arran de la invasió de Normandia i Tom Hanks lidera un escamot de militars dels Estats Units que va a la seva recerca. La missió és molt difícil perquè no es té cap informació d’on pot parar.

Salvar el soldat Mas es presenta quasi tan difícil com trobar el soldat Ryan i tornar-lo a casa.

La qüestió és saber si Mas vol que el salvin o no. L’actual president de CiU està portant aquesta coalició cap a la seva immolació. Tot apunta que tots els càrrecs que ara són en mans de representants de CiU passaran més aviat o més tard a les de membres d’altres partits; principalment, Esquerra Republicana de Catalunya.

El principal partit de la coalició, CDC, es va constituir el 17 de novembre del 1974 a Montserrat. El seu objectiu: la consecució de la llibertat de Catalunya. El 9 de novembre del 2014, quaranta anys més tard, els catalans estan convocats pel Govern de CiU a una consulta per decidir si estan a favor o no de la independència de Catalunya. Si voten afirmativament i Catalunya es converteix en un país independent, CDC haurà perdut la seva raó de ser i passarà el testimoni de la gestió política quotidiana a altres partits.

Vist així Artur Mas no haurà dilapidat l’herència que li va deixar Jordi Pujol, ni s’haurà carregat el seu partit i projecte sinó que l’haurà dut al seu èxit total.

Aconseguida la independència, CDC ja no farà falta. Aleshores, no caldrà salvar el soldat Mas, perquè haurà completat a la perfecció el seu paper històric.

Tom Hanks-Oriol Junqueras ho deu entendre així perquè en comptes de salvar el soldat Mas, incorporant-se al Consell Executiu de la Generalitat, per compartir el desgast del govern, deixa que CiU es vagi consumint elecció rere elecció.

Al cap i a la fi, sempre ens quedarà Unió.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats