Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Assessors del PP, sobre els bitllets de 500 euros: “L’emmarcaré i posaré: Trenqueu-ho en cas d’emergència”

L’assessor del PP, Luis Salom, en la seua declaració en la comissió que investiga el cas Taula

elDiariocv

“L’emmarcaré i posaré: Trenqueu-ho en cas d’emergència” o “nosaltres comptem de 500 en 500”, en referència a la famosa gravació en què eixia algú amb Alfonso Rus comptant bitllets de 1.000 en 1.000 euros.

Aquestes són algunes de les bromes que es gastaven almenys quatre assessors del grup municipal del PP de l’Ajuntament de València via Whatsapp, pretesament en referència als 1.000 euros rebuts en dos bitllets de 500 euros després d’haver-los donat prèviament via transferència al partit.

Així consta, segons ha avançat el diari Las Provincias, en un informe que la Unitat Central Operativa (UCO) ha facilitat a la secció de la Guàrdia Civil que investiga el cas Taula, l’assumpte que manté la pràctica totalitat dels assessors de l’etapa de Rita Barberá i nou dels deu regidors del PP imputats pel pretés blanqueig de 50.000 euros per a finançar l’última campanya electoral de l’exalcaldessa.

Els missatges s’han localitzat en alguns dels telèfons mòbils requisats als assessors i suposarien una prova de pes que podria complicar el futur de tots els investigats, inclòs el de Barberá, la imputació del qual està pendent d’una resolució del Tribunal Suprem.

No van ser aquests els únics missatges jocosos detectats. Per exemple, sobre la impossibilitat d’ingressar aquests bitllets de 500 euros al banc, comenten que “si no diran: Un altre caracollons del PP”.

D’altra banda, el diari El Mundo ha informat aquest dimecres que la UCO també ha constatat el presumpte blanqueig de capitals pel mètode del barrufeig amb diners procedents de mossegades entre 2% i el 3% procedent de preteses adjudicacions de contractes falsejades.

Aquests recursos haurien anat destinats a sufragar les campanyes electorals dels anys 2011 i 2015 de l’exalcaldessa Rita Barberá.

Etiquetas
stats