Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Salvem el Botànic: Missió complida

Un instant de l'acte de dissolució de 'Salvem el Botànic'

Miguel Giménez

València —

El passat 19 de març, 'Salvem el Botànic' anunciava la dissolució del col·lectiu després de 22 anys de lluita ciutadana continuada en defensa del 'solar de Jesuïtes', en la ciutat de València, una vegada els terrenys han passat a ser de propietat municipal i l'ajuntament ha anunciat que s'utilitzaran per a l'ampliació del Jardí Botànic.

Aquest dimecres, en el saló d'actes del propi Jardí Botànic de la Universitat de València, s'ha celebrat l'acte de comiat de 'Salvem el Botànic. Recuperem Ciutat' una vegada consideren que s'ha aconseguit la salvaguarda del paisatge del solar de Jesuïtes i del centre històric de València: “No obstant açò, l'aspiració de 'recuperar ciutat' continua sent, i ho serà sempre, d'incumbència de tota la ciutadania”, expliquen.

En aquesta trobada, que ha comptat amb la participació de la cantant Eva Dénia (va gravar la seua primera cançó per al disc de 'Salvem el Botànic') acompanyada al celo per Merxe Domínguez, han intervingut l'activista de Acció Ecologista-Agró Cristina Domínguez, la periodista Maria Josep Picó, l'ex rector de la Universitat de València entre 1994 i 2002 Pedro Ruiz, l'arquitecte Carmel Gradolí o Pasqual Requena, una de les personalitats més destacades del moviment ciutadà.

D'aquesta manera, ha dit adéu el més emblemàtic dels moviments cívics de València, que va nàixer en 1995 -hereu de les reivindicacions socials dels anys setanta que ha servit de referent a altres col·lectius- com a resposta “immediata” a la decisió de l'ajuntament de València, governat aleshores per la popular Rita Barberá, d'aprovar la construcció de tres torres de 21 altures en el solar contigu al jardí Botànic, en les proximitats de l'antic llit del Túria i el casc històric de la ciutat.

Etiquetas
stats