Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Portar la mateixa pólvora que conté un petard pot costar quatre anys i sis mesos de presó

El judici es farà a l'Audiència Provincial de Barcelona

Xavier Puig i Sedano

Dos joves s'enfronten a quatre anys i sis mesos de presó per portar a sobre 2,5 grams barreja de sucre i clorat sòdic en un recipient de plàstic. Aquesta barreja, considerada com a material explosiu, és la que portava a sobre un dels dos nois als quals van detenir els Mossos d'Esquadra el 25 d'abril de 2013 en considerar que la seva actitud era sospitosa, perquè s'anaven fixant en diversos caixers d'entitats bancàries.

La mescla -que equival a la quantitat de pólvora que porten alguns petards comercials (poden contenir fins a 3 grams)- els portarà el dilluns 16 de novembre a un judici en que la Fiscalia els acusa de tinença d'explosius. “Entenem que estem davant un cas surrealista en que dues persones s'enfronten a presó per tenir una barreja explosiva amb un potencial lesiu inexistent” exposa l'advocat de la defensa Andrés García Berrio.

Més enllà d'això, un dels acusats assegura en la seva declaració que el pot que contenia la mescla li havia donat el seu oncle durant un sopar de Nadal perquè “havien estat fent experiments”. La mateixa declaració afegeix que quan els Mossos els van deturar els van dir que “tenien el perfil d'unes persones que havien robat un mòbil”.

Segons la versió policial, mentre voltaven per l'Eixample de Barcelona els dos joves haurien anat entrant a les seus bancàries que trobaven al seu pas i “mentre un simulava realitzar una operació, l'altre observava amb detall les parts superiors del caixer i la façana”. En un altre punt de la minuta policial exposen que allà “és on normalment es troben situades les càmeres de seguretat”.

En el mateix document, on els policies especifiquen que un dels dos joves portava una samarreta on s'hi llegia “Antifeixista”, s'adverteix que, a banda del pot amb la mescla explosiva, portaven un mapa amb el recorregut que feien. Segons la versió dels agents coincidia amb el recorregut de la manifestació que s'havia de fer dies després en motiu de l'1 de Maig.

Segons García Berrio, que espera que el cas acabi amb absolució, els joves no reconeixen que el mapa fos seu i afegeix que es tracta d'una “suma de despropòsits que des del punt de vista judicial no poden justificar un perill abstracte”. L'advocat també creu que es tracta d'un nou exemple “d'expansió del dret penal per acoquinar aquelles persones que es manifesten”.

El judici es celebrarà aquest dilluns a les deu del matí a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Etiquetas
stats