Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH ocupa un bloc de l’Hospitalet de Llobregat per oferir un pis a una mare amb tres fills

La PAH ocupa un bloc buit d'Hospital de Llobregat

Caralp Mariné

La Noria ha passat de viure un autèntic malson a viure una situació una mica millor, encara que una situació plena d’inseguretat. Aquest divendres al matí 50 membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), en una acció preparada des de feia uns dies, han ocupat un bloc del carrer Antiga Travessera de l’Hospitalet de Llobregat. De moment en un dels pisos d’aquest edifici hi viurà la Noria amb els seus tres fills.

Fins ara, segons ha explicat un membre de la plataforma en declaracions a Catalunya Plural, la Noria, que havia estat desnonada el 2009, viva en una pensió que li pagava l’Ajuntament, però que a partir d’avui deixaven de costejar-li. L’única solució que li oferia el consistori era la de traslladar-los a un alberg, una resposta que pels membres de la PAH no és l’adequada. “Quan parlem d’habitatge digne entenem que no es tracta d’un alberg”, ha manifestat un dels portaveus a aquest diari.

Segons informava La Directa l’acció s’ha dut a terme en forma de processó i els participants han carregat una clau d’obrir panys com si es tractes d’un sant, fent referència al divendres de Setmana Santa. Els veïns han anat des del metro Pubilla Casses fins al bloc del carrer Antiga Travessera. Segons un dels membres de la PAH l’ocupació s’ha dut a terme de forma força tranquil·la, tot i que al començament els Mossos d’Esquadra els han interceptat i han fet identificar a dos membres de la plataforma.

L’edifici que han ocupat no és propietat de cap banc sinó que pertany a una promotora immobiliària i, segons membres de la PAH, fa quatre anys que és buit. A més cap dels pisos té els subministraments d’electricitat i aigua donats d’alta. En una d’aquestes cases i viurà la Noria amb els seus tres fills, de tres, cinc i onze anys. Aquesta veïna de l’Hospitalet es va separar del seu marit feia anys perquè havia patit violència de gènere. Sola amb els tres menors es va quedar sense feina i sense ajuts econòmics. Ara, amb l’ajuda de la PAH està tramitant a través dels Serveis Socials, una ajuda per a dones maltractades.

“Hi ha una ILP d’Habitatge aprovada, la Generalitat ha de gestionar d’una vegada per totes la situació d’emergència social, i per tant, és moment d’aplicar la llei de forma urgent”, ha reivindicat un dels portaveus de la PAH fent referència a la llei 24/2015.

Per altra banda, una altra dels membres de la plataforma s’ha queixat de què l’Ajuntament de la segona ciutat més gran de Catalunya no deixi de repetir que “no hi ha pisos”. “Que comencin els tràmits de cessió obligatòria de pisos, perquè si que hi ha vivendes buides a l’Hospitalet de Llobregat”, ha remarcat.

Etiquetas
stats