Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

El Museu de Belles Arts de València rep 147.672 visitants en 2018

El museo de Bellas Artes de Valencia

elDiariocv

Valencia —

0

El Museu de Belles Arts de València ha augmentat el nombre de visitants durant l'any 2018 en un 5,7% respecte a l'any anterior. En concret, durant l'any passat es van registrar 147.672 visitants i el maig va ser el mes que va rebre més visitants, amb 15.336 persones.

Al Museu de Belles Arts de València va iniciar l'any 2018 amb dues exposicions temporals: Intacta Maria. Política i religiositat en l'Espanya barroca, en què a través de 53 obres d'art del barroc espanyol es mostrava el procés de fabricació de la devoció a la Immaculada Concepció de Maria en el segle XVII, i Fulgors de protecció. El so de les estrenes en la plateria valenciana, una exposició particular que mostrava els amulets-joies i les medalles religioses que protegien els xiquets de malalties i de qualsevol tipus de mals en la segona meitat del segle XVIII i els inicis del segle XIX.

Des de maig fins a juliol es va exhibir Kleinmeister. L'estela de Dürer en la Col·lecció Mariano Moret, dedicada al conjunt de gravadors de la ciutat de Nuremberg que van seguir l'estela d'Albert Dürer a principi del segle XVI. Era la primera vegada que un museu espanyol dedicava una mostra monogràfica als Kleinmeister (petits mestres). L'exposició constava de 141 obres: 127 estampes de diversos artistes alemanys pertanyents a la Col·lecció Mariano Moret i 14 gravats de Dürer de la Biblioteca Nacional d'Espanya.

Al setembre es va inaugurar l'exposició que va estar vigent fins al 6 de gener Adsuara, Vicent i Peresejo. Tres escultors mediterranis entre la tradició i la renovació, una exposició que recupera l'obra dels tres autors alhora que reivindica el paper de l'escultura en la història de l'art i la seua rellevància en les col·leccions del museu valencià. Aquesta mostra es du a terme en col·laboració amb el Consorci de Museus.

També es manté oberta el públic Teníem tot al nostre favor, en la qual el Museu de Belles Arts de València i l'IVAM han generat un diàleg entre obres dels dos museus que demostra la compatibilitat i relació de les creacions dels segles XX i XXI amb els gèneres clàssics de l'art a través del bodegó, el retrat i el paisatge. L'exposició mostra un centenar d'obres d'artistes com Joaquim Sorolla, Antoni Muñoz i Degrain, Francisco i Juan Ribalta, Joan de Joanes, Salvador Abril, Pablo Picasso, Manolo Valdés, André Derain, Julio González i Eduardo Chillida, entre altres.

El museu ha dut a terme altres activitats orientades a diferents públics amb l'objectiu de donar a conéixer els seus fons artístics. També ha continuat amb el seu programa Coneguem la col·lecció per a presentar obres d'art que estan sent restaurades.

En col·laboració amb l'associació Música Trobada s'ha programat un cicle Microconcerts amb música que contextualitza les col·leccions artístiques del museu i amb l'Associació d'Amics de La Nau s'ha coordinat una nova edició del cicle de pel·lícules amb l'art com a tema central.

A més de les visites guiades per la col·lecció permanent de què disposa el museu, enguany s'ha introduït un programa de visites temàtiques a la col·lecció permanent que permetrà conéixer d'una manera diferent el mateix museu i les seues col·leccions. És la primera vegada que el museu posa en pràctica aquest tipus de recorreguts monogràfics exclusivament en valencià, diferents del format de visita general a la col·lecció.

Els tallers de didàctica dirigits a les excursions concertades amb els escolars de dilluns a divendres, s'han ampliat en el període nadalenc amb visites i tallers didàctics relacionats amb la temàtica de l'exposició temporal que s'exhibeix aquests dies: 'Teníem tot al nostre favor'.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats