Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sagunt retira el nom de la plaça Juan Carlos I i el substitueix pel del metge i polític republicà Peset Aleixandre

La plaça de Joan Carles I de Sagunt deixarà de portar el nom del rei emèrit.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Sagunt ha aprovat definitivament el canvi de la denominació de la plaça Juan Carlos I, situada en el Port de Sagunt, que passarà a tindre un doble nom, plaça Doctor Peset Aleixandre/Triángulo Umbral.

La llum verda s'ha donat en la junta de Govern de Sagunt, després d'aprovar la retirada del nom del rei emèrit per les informacions dels seus presumptes actes corruptes, un canvi que no compartien tots els grups polítics de la ciutat, entre ells el PP que va arribar a proposar que el nou nom fóra el de l'actual rei Felip VI.

Des de Compromís el seu portaveu Quico Fernández s'ha felicitat del canvi de nom apuntant que “d'una banda es manté el nom tradicional com es coneix aquest lloc i, per una altra, es canvia el nom de Juan Carlos I que en aquests moments continua justificant que no és digne de portar el nom d'una plaça a la nostra ciutat”.

A més el regidor de Compromís ha destacat que amb el canvi de nom a més“ rescatem la memòria d'una persona molt important en la història dels valencians, com és el Doctor Peset Aleixandre, que a més de la seua professió, dedicada a la medicina, va ser rector de la Universitat de València. Va ser represaliat i executat d'una manera indecent pel franquisme”. Peset Aleixandre, qui va ser diputat en el congrés durant la II República per Izquierda Republicana, va ser afusellat en 1941 a Paterna.

Quico Fernández afig que “és un tema molt debatut i amb opinions diferents respectables. Però aquesta solució d'una banda satisfà l'aspiració de canvi de nom per una qüestió de dignitat i, per una altra, es manté el nom tradicional. Siga com siga, cadascú es referirà a la plaça com considere, de la mateixa manera que la plaça Cronista Chabret per a molta gent és la Glorieta, o la plaça dels Cotxes del Port, o altres exemples de noms populars i oficials”.

Etiquetas
stats