Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La Comunitat Valenciana tanca per complet l'hostaleria i clausura el comerç a les 18.00 hores davant l'augment de contagis

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts el tancament de tota l'hostaleria en tota la Comunitat Valenciana. Els establiments tan sols podran oferir servei de menjar a domicili.

Puig ha informat també que el comerç haurà d'avançar l'horari de tancament a les 18.00 hores (excepte els essencials com a farmàcies o supermercats), mentre les instal·lacions esportives tancaran també la seua activitat, a més de llars de jubilats, ludoteques, seus festeres com a casals fallers, bingos i salons recreatius.

Totes aquestes mesures entraran en vigor en la mitjanit d'aquest dimecres al dijous 21 de gener i es prolongaran inicialment fins al 31 de gener amb l'objectiu de frenar l'avanç de la pandèmia i davant el risc de col·lapse del sistema sanitari, les unitats de vigilància intensiva (UCI) del qual es trobaven divendres passat 15 de gener al 75% de la seua capacitat total entre pacients amb COVID-19 i d'altres patologies. Actualment estan ja al 80% d'ocupació.

A més, el president valencià ha afirmat que aquest dimecres sol·licitarà al Govern central en la comissió interterritorial l'avançament del toc de queda a les 20.00 hores i que quedarà sense efecte el tancament perimetral dels 29 municipis que van quedar confinats el passat 7 de gener.

Puig ha comparegut així després de la reunió de la Mesa Interdepartamental que ha arrancat a les 13.00 hores en la qual també participen la vicepresidenta primera, Mónica Oltra, el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, a més de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la de Justícia, Gabriela Bravo, el conseller d'Educació, Vicent Marzà; el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Arcadi España, així com els secretaris autonòmics de Promoció Institucional, Alfred Boix; de Turisme, Francesc Colomer, i de Salut Pública, Isaura Navarro.

Les noves mesures venen motivades per l'evolució de la incidència en la Comunitat Valenciana, ja que els contagis de COVID-19 van continuar la segona setmana de gener el seu creixement exponencial, i entre el dilluns 11 i el diumenge 17 de gener es van confirmar 36.065 nous casos (20.510 a la província de València, 11.812 a Alacant i 3.703 a Castelló), que suposen un augment del 63'16% respecte a la setmana anterior.

Un total de 316 persones van morir la setmana passada a causa del coronavirus (187 a València, 94 a Alacant i 35 a Castelló), que són 60 més que la setmana anterior, un increment del 23'43%, i una xifra equivalent a la suma dels decessos de setembre i octubre. Aquest dilluns es va batre el rècord de morts en un dia amb 95 casos.

Els hospitals valencians tenen un aquests moments a 3.829 pacients ingressats pel SarsCov2, que són 1.500 més que una setmana abans i representa un 60% més que el pic d'hospitalitzats en la primera onada.

Aquesta setmana passat es va superar també el rècord de la pandèmia ingressats en l'UCI: són ja 505 pacients, 153 més que una setmana abans. Suposen un 27% més que en el pic de la primera onada.

Etiquetas
stats