Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern pressuposta una inversió de 420 milions d’euros per al Corredor Mediterrani a la Comunitat Valenciana

Obres del tercer carril del Corredor Mediterrani a Puçol.

Carlos Navarro Castelló

0

Els pressupostos generals de l’Estat per al pròxim exercici donaran un impuls important al Corredor Mediterrani. Els comptes preveuen unes inversions totals de 1.529 milions d’euros, de les quals 420 corresponen a projectes a executar a la Comunitat Valenciana, segons recullen els comptes.

Entre les diferents actuacions que rebran una assignació econòmica destaquen la implantació del tercer fil entre València i Almussafes per a connectar el Corredor Mediterrani a la factoria Ford en amplada internacional.

A més, s’inclouen 25 milions per a terminals i accessos a ports, la majoria dels quals aniran destinats al port de Castelló i a l’adaptació de l’estació intermodal de la Font de Sant Lluís de València.

El Corredor Cantàbric Mediterrani rebrà un total de 6 milions d’euros en diferents actuacions tècniques, mentre que la connexió de València amb La Encina rebrà 153 milions d’euros.

Cap al nord, el tram de València a Vandellòs obtindrà 111 milions d’euros, dels quals 77 es destinaran a la implantació de l’amplada internacional i la resta a instal·lacions de seguretat i a les obres del tercer fil entre València i Castelló.

160 anys de la línia Tarragona-València

L’Oficina del Comissionat del Corredor Mediterrani ha celebrat dimecres 20 d’octubre el 160 aniversari de la línia Tarragona-València, com un dels primers eixos d’aquest corredor.

La commemoració, que s’emmarca l’any Europeu del Ferrocarril, s’ha fet en l’estació del Camp de Tarragona amb la inauguració de l’exposició ‘Corredor Mediterrani. 160 anys connectant territoris’ i que posteriorment recorrerà diverses ciutats de l’arc mediterrani.

Etiquetas
stats