Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La policia acusa el hacker de València pro-referéndum de ser el “capitost” de la xarxa de desobediència en internet

Un agent de la Unitat de Delictes Tecnològics de la Policía Nacional.

Sergi Pitarch

La brigada de Delictes Tecnològics de la policia nacional considera que l'operació ciutadana de clonatge de webs del referèndum per a saltar-se la suspensió del Tribunal Constitucional va ser impulsada pel jove hacker de Burjassot (València) l'habitatge del qual va ser escorcollat el passat 22 de setembre. En l'atestat policial present en la instrucció del jutjat nombre 4 de Paterna (València), considera que Daniel M.M. és el “capitost” d'un “moviment” que va intentar replicar les webs de la Generalitat per al referèndum de l'1-O “emprant el codi font publicat”.

Malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ho va negar, els agents asseguren que la xarxa de suport en internet al referèndum estava coordinada pel jove de 21 anys. De fet, alguns dels interrogats per la policia a Catalunya s'han personat en la investigació que realitza el jutjat d'Instrucció número 4 de Paterna. Tot l'operatiu, pel que sembla, en el cas d'aquest clonat de webs hauria eixit d'aquest jutjat valencià, encara que la majoria d'actuacions s'han realitzat a Girona, Tarragona i Barcelona.

Segons l'atestat policial què ha tingut accés eldiario.es, la policia considera Daniel M.M. com a organitzador de la “proliferació incontrolada de clonats dels llocs web www.referendum.cat i www.garanties.cat”. I afig: “ajudant al seu torn a expandir un procés de desobediència a la legislació vigent i radicalització, que va més enllà del territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya, generant al seu torn un sentiment d'impunitat en els participants en aquesta conducta i la corresponent alarma social”.

Aquest atestat policial va ser el que va motivar l'entrada i escorcoll del domicili de Daniel M.M. el passat dia 22 de setembre al quual van acudir set agents de la policia nacional i el secretari judicial. La magistrada que estava de guàrdia va realitzar un acte d'entrada i registre en el qual permetia la intervenció de tots els seus comptes de correu i xarxes socials i utilitzava el salconduit de la recerca de “grup criminal organitzat” per a entrar en el seu domicili. Li van ser confiscats tres discos durs i el seu telèfon mòbil.

El jutjat continua amb la investigació però encara no ha pres declaració a cap testimoni o investigat. De moment només la policia nacional ha interrogat les persones que presumptament van replicar les pàgines web., inclòs en coordinador general del Partit Pirata a Catalunya. En la majoria de casos, aquestes persones s'han negat a declarar.

Etiquetas
stats