Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

L’Agència Antifrau dubta de la compatibilitat dels negocis de l’exinterventor de Rus i la seua sòcia, ara en la Generalitat

Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València, en un acte del Partit Popular.

Lucas Marco

0

Els negocis dels fiscalitzadors públics de la Generalitat Valenciana, els alts funcionaris que vetlen pels comptes públics i actuen en funcions d’auxili judicial en les complexes causes de corrupció, no han passat desapercebuts en l’Administració autonòmica. 

El director de l’Agència Antifrau, Joan Llinares, ha mostrat sorpresa pels negocis revelats per elDiario.es de l’exinterventor d’Alfonso Rus en la Diputació de València i de la seua sòcia, també funcionària de la Intervenció de la Generalitat Valenciana. “Per a alguns, les incompatibilitats i els conflictes d’interés deuen cosa d’un altre planeta”, ha tuitat Llinares. 

Ricardo Camarena Gil, l’interventor nomenat a dit per Rus en la Diputació de València durant els anys de més saqueig de la trama investigada en el marc del cas Taula, ha arribat a tindre càrrecs societaris en una desena de constructores i fotovoltaiques, tal com va informar aquest diari. Ja reincorporat al seu lloc en l’Administració autonòmica, després d’haver dimitit en la institució provincial, Camarena va muntar un despatx i una mercantil comercialitzadora d’energia elèctrica amb una altra companya del ram dels fiscalitzadors públics, la funcionària de carrera Paula Cosin Vila, destinada en la Intervenció delegada del Tresor de la Generalitat. Cosin també és actualment administradora única i accionista única d’una consultora. 

Dues de les mercantils en què ha figurat l’exinterventor de Rus (Solarflex Energías 21 SL i Crossfire Trade SL) provenen del viver d’empreses que ofereix Ramón Cerdá Sanjuán, al qual també van recórrer implicats en Gürtel i en Noos, a més de Marcos Benavent. Camarena va aterrar en la Intervenció de la Generalitat el 1999 (nomenat pel conseller llavors José Luis Olivas) i la seua exsòcia, Paula Cosin, va ser nomenada tres anys més tard pel conseller llavors Vicente Rambla.

Etiquetas
stats