Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Les xifres del rebuig a la vacuna a la Comunitat Valenciana: 2.000 persones declinen posar-se-la, un 2% del total

Un sanitari rep una vacuna en un centre valencià.

Carlos Navarro Castelló

0

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va actualitzar dilluns les xifres de vacunació, que deixen ja 4.537 persones amb totes dues dosis de la vacuna de Pfizer i 100.448 persones amb la primera dosi de la mateixa companyia.

Els grups vacunats en primer lloc són les persones majors que viuen en residències i el personal de salut pública. A aquest grup se sumen els hospitals d’atenció a malalts crònics i de llarga estada i centres de diversitat funcional de la Comunitat Valenciana.

De tots ells, un total de 1.943 persones han rebutjat posar-se la vacuna, és a dir, un 1,9% sobre el total de les dosis administrades, segons han informat fonts de Sanitat a elDiario.es. Quan passa això, s’ha de vacunar altres persones dins dels grups esmentats.

Segons va explicar Barceló, “aquesta setmana es continuarà amb l’aplicació de les segones dosis en residències i a personal sanitari i, en el moment arriben les dosis de Moderna aquesta mateixa setmana, s’iniciarà la vacunació de la primera línia en hospitals privats, així com en grans residències”.

Sobre aquest tema, fonts de Sanitat han detallat que està prevista al llarg de la setmana l’arribada de 4.000 vacunes de la companyia esmentada, de les quals al voltant de 1.000 seran per a acabar el procés en el personal de primera línia, principalment de l’hospital La Fe, mentre que les 3.000 restants aniran als sanitaris que treballen en primera línia als hospitals privats, que en total tenen entre 4.000 i 5.000 empleats susceptibles de ser vacunats, només en els recintes hospitalaris.

A més, com va informar la consellera, a partir de març es procedirà a la vacunació de 276.531 persones majors de 80 anys. Aquesta xifra, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, suposa el 2,7% de la població valenciana, que quedaria immunitzada en acabar el primer trimestre de l’any.

Etiquetas
stats