Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Policia posa 555 sancions a la Comunitat Valenciana el primer dia de les noves restriccions

Agentes de la Guardia Civil en un control con motivo del estado de alarma en Valencia.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha informat que les Forces i Cossos de Seguretat van interposar el dilluns 25 de gener, el primer dia en què van entrar en vigor les noves mesures anticovid acordades per l’Administració, un total de 555 propostes de sanció per l’incompliment de la normativa.

Calero ha destacat “per damunt de tot la gran responsabilitat de la majoria de la població valenciana” per a complir les indicacions i fer front a la pandèmia. Les Forces i Cossos de Seguretat han constatat una reducció de la mobilitat, tant en ciutats com en zones rurals, a partir de les 18.00 hores.

D’una banda, l’institut armat va comptabilitzar ahir 64 sancions de caràcter lleu i 31 de caràcter greu, 95 en total. La Guàrdia Civil no va registrar dilluns cap sanció molt greu, però divendres passat dia 22 de gener va interposar fins a 12 sancions considerades molt greus per l’organització de reunions que la normativa prohibeix.

Mentrestant, pel que fa a la Policia Nacional, el dilluns dia 25 de gener es van interposar fins a 460 sancions relatives a diferents incompliments de la normativa publicada per la Generalitat Valenciana. Entre les incidències més destacades figura una actuació policial a Castelló en què es va sancionar sis persones que, al voltant de les 20.30 hores, estaven en grup.

Mentrestant, a Ontinyent, a la comarca de la Vall d’Albaida, es va sancionar tres joves que romanien en grup i van increpar els agents de la Policia Nacional. Dos d’ells van fugir per no ser identificats, però van ser detinguts hores després.

La Policia Nacional s’encarrega de vigilar el compliment de la norma en les grans ciutats de la Comunitat Valenciana, mentre que la Guàrdia Civil ha intensificat els seus dispositius en zones rurals d’Alacant, Castelló i València.

La Policia Nacional ha preparat un dispositiu especial per a evitar botellons en parcs o a la vora de les platges que ha donat bons resultats fins al moment.

A més, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat col·laboraran amb les policies locals de la Comunitat Valenciana per controlar el confinament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i els festius.

En aquest sentit, Gloria Calero continua apel·lant a l’autocontrol en la limitació de les reunions als convivents en l’espai privat per tal com la inviolabilitat del domicili és un dret fonamental.

Etiquetas
stats