Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

UGT-PV es renova després de resoldre els “problemes econòmics” i la “crispació” dels últims anys

Gonzalo Pino, secretari general, i Elvira Ródenas, secretària d’Organització d’UGT-PV, en la roda de premsa

elDiariocv

València —

A penes un any i mig després de ser elegit, Gonzalo Pino deixarà de ser el secretari general d’UGT-PV després del VIII Congrés Nacional que se celebra aquests dies a València sota el lema ‘Unim’. Pino, que se’n va a Madrid per encarregar-se de la Secretaria Confederal de Política Sindical d’UGT, serà rellevat per Ismael Sáez, secretari general de la Federació del Metall i la Construcció d’UGT-PV, que encapçala una única candidatura “consensuada”.

Sáez, que compta amb el suport unànime de l’organització, reduirà l’estructura territorial i de federacions del sindicat per “defensar millor els treballadors i els afiliats”. En aquesta “nova etapa” es passarà de sis a tres federacions per a “aprimar” la direcció i “enfortir” la base del sindicat.

Aquesta renovació es produeix després de resoldre els “problemes econòmics” –després reduir el deute de l’organització, que estava al voltant de huit milions d’euros– i la “situació de crispació” per la qual ha passat la plataforma sindical en els últims anys, per la qual cosa s’espera una “normalitat” absoluta.

En el congrés participaran 221 delegats en representació dels 80.072 afiliats d’UGT (157 de federacions i 67 de les unions comarcals), als quals es presentarà el balanç de gestió de la direcció actual i la ponència sobre el programa d’actuació per als pròxims anys.

Està prevista la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i del secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez, elegit fa poc, aquest dijous en la inauguració del congrés. També participaran en aquesta cita l’alcalde de València, Joan Ribó, o el president de la patronal valenciana Cierval, José Vicente González.

stats