Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

València modifica del projecte de la plaça de la Reina per reforçar l’estructura del pàrquing i ampliar les excavacions arqueològiques

Obres de conversió en zona de vianants de la plaça de la Reina..

Carlos Navarro Castelló

0

L’Ajuntament de València aprova divendres l’inici de la redacció d’un modificat de les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de la Reina per a reforçar l’estructura de l’aparcament i l’ampliació de les excavacions arqueològiques, garantint alhora la continuïtat de les faenes.

La modificació esmentada és el resultat de dues circumstàncies només avaluables una vegada iniciades les obres, i que han suposat un esforç afegit per al servei de Mobilitat Sostenible amb vista a possibilitar que la faena continuara i continue la seua marxa malgrat això.

Des del servei esmentat, que dirigeix el regidor Giuseppe Grezzi, comenten que, d’una banda, l’anàlisi al descobert de l’estructura de l’aparcament de la plaça de la Reina, només possible una vegada iniciades les obres i fetes les operacions de decapatge del formigó, ha evidenciat que l’estructura de l’estacionament està en un estat de deterioració avançat pitjor del previst en els estudis inicials, amb aparició de noves patologies i problemes estructurals.

Al seu torn, les troballes arqueològiques aparegudes en una obra pròxima a l’àrea d’influència de l’actuació van portar el 3 de maig passat els tècnics del Servei Territorial de Cultura i Esport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i de la Secció Arqueològica Municipal de l’Ajuntament de València, a indicar la necessitat de catalogar i excavar manualment tota troballa descoberta del segle XX cap endarrere, criteri que –per proximitat de l’actuació– obliga també al projecte municipal i no sols a aquell en què es van produir les troballes, a modificar el procediment de vigilància arqueològica previst en el moment de redacció del projecte, relatives a les tasques de seguiment, vigilància i control arqueològic.

Ateses aquestes circumstàncies, “s’ha aprovat la redacció d’un modificat de les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de la Reina que –pel que fa a l’estructura de l’aparcament– incremente les proves i els assajos d’investigació i avaluació estructural, amplie la intervenció estructural de reforç i rehabilitació, i reforce les canalitzacions sobre la petjada de l’aparcament per la reducció de la grossària entre la coberta de l’aparcament i la superfície de la plaça”. I d’altra banda, “en relació a les troballes arqueològiques, increment de les faenes a fer a realitzar i les zones a investigar”, expliquen.

Les mateixes fonts afirmen que, acollint-se a la Llei de contractes del sector públic, s’ha aprovat aquesta modificació en paral·lel a l’aprovació de la continuïtat de les obres, que continuaran avançant amb el ritme previst en la rehabilitació de l’estructura de l’aparcament, d’acord amb el contingut de la proposta tècnica feta per la direcció de l’obra. El cost total de la modificació del projecte s’ha avaluat pels tècnics aproximadament en 1.638.830,16 euros (incloent-hi l’IVA).

Els arqueòlegs han ampliat les excavacions de la plaça de la Reina de València per catalogar i treballar sobre les restes visigodes trobades durant les obres de reforma i poder cobrir així tota l’extensió dels blocs.

Les restes van aflorar durant les obres de canalització. Són uns blocs que podrien formar part d’una muralla i que aportarien una informació més detallada d’un entorn de la ciutat que és pràcticament on començava la ciutat romana.

Etiquetas
stats