eldiario.es

9

Bicis elèctriques i cotxes compartits per a una mobilitat sostenible en el port de València

València desenvolupa el projecte Sumport que pretén millorar la connexió del port amb la ciutat i la mobilitat en la zona portuària.

El pla forma part d'un programa europeu, té un pressupost de 2,3 milions d'euros i un termini d'execució de dos anys i mig.

Un ciclista por ma María de València

Un ciclista per la Marina de València. JESÚS CÍSCAR

L'Ajuntament de València i l'Autoritat Portuària de València, a través de Las Naves i la Fundació ValenciaPort, han anunciat aquest dilluns la posada en marxa del projecte Sumport, amb l'objectiu de millorar la sostenibilitat, la mobilitat, el medi ambient i la innovació en l'àmbit portuari.

Segons han explicat els responsables de la iniciativa, el port de la ciutat treballa amb tots els sectors de l'economia i té un importantíssim tràfic de passatgers i turistes.

En aqueix context, Sumport té dos objectius: la integració del Port i la ciutat, i l'inici d'estratègies de transport més respectuoses amb el medi ambient dins de la zona portuària.

En definitiva, un canvi de model pel qual es pretén una mobilitat més sostenible.

Las Naves serà l'encarregada de la transferència de resultats a les ciutats participants en el projecte així com a unes altres de l'arc mediterrani.

El projecte, que compta amb un pressupost global de 2,3 milions d'euros i que es desenvoluparà en un termini de 2 anys i mig, millorarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València i durà a terme dues iniciatives pilot.

D'una banda s'instal·larà una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers, i d'altra banda, s'engegarà una aplicació que permetrà a
tots els treballadors del Port compartir els seus vehicles.

La meta final de Sumport és la reducció de la contaminació i la millora de la mobilitat dels passatgers i personal del Port de València fomentant un
transport baix en emissions de carboni.

El projecte, que s'inclou en el programa europeu Interreg Med, el desenvolupen, a més de València, diverses ciutats portuàries de l'arc mediterrani d'Itàlia, Grècia, Eslovènia, Montenegro, Xipre i Albània (Koper, Kotor, Durres, Igoumenitsa i Limasso).

Els representants de totes elles han començat ja a treballar conjuntament en el disseny i la posada en marxa de les iniciatives pilot, així com en la millora dels respectius plans de mobilitat urbana sostenible.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha