Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
¿Cómo ha votado cada municipio de Catalunya desde 1980?
La acampada por Gaza culmina su segunda semana: “Seguiremos”
Opinión - Eurovisión y Europa, hundidas de la mano. Por Rosa María Artal

Els municipis valencians suspenen en la lluita contra la violència masclista

La Diputació de València presenta el seu informe sobre els recursos contra la violència de gènere

Miguel Giménez

València —

La diputada d’Igualtat, Isabel García, juntament amb Ana María Julián, advocada i consultora especialista en polítiques públiques d’Igualtat, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han presentat aquest dimarts un informe sobre el diagnòstic de recursos contra la violència masclista a la província de València.

Tant Garcia com Julián han cridat l’atenció sobre les conclusions tan negatives que es poden extraure d’aquest document que alerta davant la “desprotecció absoluta” de les dones davant de la violència masclista per falta de mitjans de prevenció, detenció i atenció als ajuntaments.Gairebé un 50% dels consistoris que van participar en la consulta –tan sols un 30% dels municipis de la província ha pres part en l’enquesta– no tenen cap recurs municipal per a combatre el maltractament, i únicament el 7,6% disposen d’equips d’atenció integral. L’estudi també adverteix del baix nivell formatiu especialitzat.

Propostes

PropostesEl document presenta una sèrie d’actuacions entre les quals hi ha: l’elaboració d’un mapa de recursos davant la situació tan precària detectada; l’accessibilitat als serveis municipals d’atenció a les dones especialitzats en violència de gènere per a tots els municipis, especialment els menys poblats de l’àmbit rural; la creació d’un centre de recuperació integral per a les víctimes; l’elaboració de plans d’igualtat, dotats econòmicament; els pressupostos amb enfocament de gènere; una formació urgent en igualtat; treballar de manera conjunta amb les conselleries de Justícia, Sanitat i Educació; intensificar la prevenció amb accions de sensibilització a les zones rurals; o la visibilització dels municipis compromesos amb la lluita contra la violència masclista i en favor de la igualtat.

Dos milions per a polítiques d’Igualtat

Dos milions per a polítiques d’IgualtatEn aquest context, el president de la Diputació de València ha anunciat un pressupost pròxim als dos milions d’euros per a accions que es despleguen als municipis per a evitar la violència de gènere i promoure la igualtat.Rodríguez, “davant d’aquesta foto fixa que ens planteja un full de ruta”, ha reclamat un pacte d’Estat en què participen totes les institucions perquè es puguen desenvolupar les mesures oportunes per a “canviar la realitat que tenim”.

Isabel García, de la seua banda, ha lamentat la situació actual tan precària que es constata després de cinc mesos de faena, “està tot per fer, però sóc optimista i tenim les dades per a executar les mesures necessàries”.L’informe es pot consultar a través de la pàgina web de la institució provincial.

stats