Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Justícia tomba el recurs per un desnonament erroni i els afectats aniran a l’Audiència davant de “l’abús de poder”

Enrique mostra la reclamació al costat de la porta forçada de manera errònia

Carlos Navarro Castelló

València —

“Tenim la idea d’arribar fins al final en aquest afer, perquè ens sembla molt injust i un abús de poder, encara que ens condemnen en costes i hàgem de demanar un crèdit per a pagar-ho ens fa igual, és una qüestió de dignitat”.

Així d’indignat s’ha mostrat Enrique Luján, el valencià que va interposar un recurs de reposició després d’haver denunciat que una comissió judicial va irrompre per error en la seua segona residència situada a Domenyo (València) trencant el pany, fet que va causar que li robaren propietats per valor de 10.000 euros.

No obstant això, la resolució del recurs ha caigut com un poal d’aigua freda que encara ha causat més ràbia i impotència, ja que el Ministeri de Justícia ha desestimat el recurs, a pesar de reconéixer que s’havia tractat d’un error en l’execució hipotecària (la casa a què s’havia de canviar el pany estava en una parcel·la contigua).

En el recurs, Luján exigia que se li reparara la porta i se li pagara la quantitat estimada del valor dels béns que li havien sostret, entre els quals dos generadors elèctrics, un motocultor, un trepant, una serra de vogir, un carretó, un martell pneumàtic, un DVD i una Play Station 1.

Davant d’aquesta situació, l’afectat ha assegurat que recorrerà “davant de l’Audiència Nacional i esgotarem totes les vies, però no pot ser que, damunt que cometen un error que està reconegut per ells mateixos i et destrossen una propietat, ni tan sols assumisquen el cost del que han trencat”.

I és que l’Administració només admet com a proves els rebuts del material robat, cosa impossible d’aconseguir, perquè es tracta d’objectes molt antics: “Jo no vaig cridar ningú perquè vingueren a trencar-me la porta, per tant han d’assumir ells les despeses derivades del seu error”.

Luján insisteix en la seua total situació d’indefensió: “Ací vénen, et trenquen la porta, que ha quedat inservible, i després, com que tenen totes les eines i els advocats de l’Estat al seu servei, pagats per tots els ciutadans, no responen per res, és indignant”, sentencia.

Sobre això, l’advocada de Luján, María Dolores Lloret, ha comentat que és “cridaner que, amb un error admés, no abonen els danys i damunt obliguen la gent a pleitejar i a assumir una possible sentència en costes que podria ser d’un 10% de la quantia reclamada”.

Lloret ha recalcat que és “insostenible que no admeten el recurs dient que no s’acredita el dany quan han entrat a casa del client, i li han trencat la porta, que, per cert, encara està per arreglar perquè val un dineral; han hagut de posar un cadenat per fora, per la qual cosa tampoc es poden quedar a dormir, ja que des de dins no es pot tancar”.

Etiquetas
stats