Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutjat investiga el saqueig de 760.000 euros al Col·legi de Metges d’Alacant

El Col·legi Oficial de Metges d’Alacant

Emilio J. Salazar

Alacant —

0

El Jutjat d’Instrucció número 7 d’Alacant ha admés a tràmit la querella de la Junta del Col·legi Oficial de Metges d’Alacant (COMA) contra el seu exgerent en els últims 16 anys, José Manuel Coloma, per haver desviat, presumptament, 760.000 euros de les liquidacions de les pòlisses col·lectives de responsabilitat civil que l’organisme té subscrit amb la corredoria d’assegurances.

La nova Junta resultant de les eleccions del març del 2018 sospitava d’un forat en Semeco, corredoria exclusiva del col·legi, de 500.000 euros, que han ascendit en 160.000 euros després d’encarregar-se una sèrie d’auditories entre els anys 2014 i 2018. La presidenta del COMA, María Isabel Moya, ha insistit que el que va ser el gerent del col·legi oficial entre el 2002 fins a la seua baixa voluntària per jubilació el 31 de maig de 2018, feia i desfeia amb total llibertat i sense alçar les sospites dels seus companys.

Ara, el jutjat alacantí hauria d’investigar si, com manté la defensa del COMA, Coloma podria haver incorregut en un delicte societari, d’estafa i d’apropiació indeguda. L’advocat de la societat mèdica, Guillermo Llago, no descarta que a mesura avancen les perquisicions s’hi puga sumar el delicte de falsedat en document mercantil.

De moment, el pròxim 12 de març, el Jutjat d’Instrucció número 7 d’Alacant prendrà declaració a l’exgerent, que durant els anys auditats actuava també com a administrador de la corredoria Semeco. Però faltaria per esbrinar la responsabilitat de la societat que s’encarregava de gestionar les liquidacions que feia el COMA de la prima de l’assegurança en cas d’absència de sinistres. Per això, la querella també s’ha interposat i també està cridat a declarar l’administrador d’aquesta societat, Trust Ibérica Agencia de Suscripción SL. Finalment, declararan com a testimonis José Pastor i Antonio Arroyo, els presidents del COMA durant els anys que va durar el pretés saqueig.

Així mateix, encara està per aclarir el paper exercit per José Manuel Coloma, economista de professió, en els anys anteriors al 2014, data d’inici de la querella. Fonts coneixedores del cas no descarten que el forat siga més gran, almenys fins al 2009, que és l’any que marca el límit dels deu anys de prescripció per aquesta mena de delictes.

Per tant, en una fase següent es tractarà d’investigar el període 2009-2013. Encara que de moment, el COMA no té una estimació real per tal com no ha pogut contrastar els pagaments que s’han fet, perquè l’asseguradora era una societat britànica l’ingrés de la qual per les liquidacions de la pòlissa encara no li han especificat.

Etiquetas
stats