Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Presidència burla l'esmena de Podem per reduir les ajudes 'a dit'

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació de la campanya 'El Nadal és valencià'

Carlos Navarro Castelló

València —

0

En ple mes d'agost i sense fer massa soroll. El Consell retorna al departament de Ximo Puig part del milió d'euros que van quedar apartats de les ajudes 'a dit' de les quals disposa Presidència i van quedar transferides a una altra línia per a desestacionalitzar productes nadalencs.

La Conselleria d'Hisenda publica en plenes vacances en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) una resolució per la qual proposa la transferència de quasi el 90% de la línia 'El Nadal és valencià', una partida creada davant l'enuig dels grups parlamentaris en conéixer que Presidència -en aquest i anteriors executius- disposa d'un milió d'euros per a atorgar en subvencions directes. Segons la resolució publicada en el DOGV del 20 d'agost, però plantejada des del dia 1, l'ajuda de 250.000 euros per a 'El Nadal és valencià' queda reduïda a 25.000 i els 225.000 restants retornen al programa inicial.

Sota la línia “promoció sociocultural de la Comunitat Valenciana” el gabinet del president pot concedir ajudes a entitats que treballen per la difusió de la cultura valenciana i que es justifiquen amb una memòria. El Govern d'Alberto Fabra (PP), també va fer ús d'aquestes línies. Les ajudes estan pensades per a “entitats, institucions i persones físiques destacades per a la promoció, el foment i realització d'activitats d'interés públic, sociocultural, econòmic o humanitari de la Comunitat Valenciana, degudament justificades”.

Hisenda argumenta en l'escrit que per les “especials característiques d'aqueixes ajudes, no ha sigut possible la seua gestió a través de la mateixa [línia], en la forma que va ser creada per l'esmena, per la qual cosa procedeix el seu retorn a la línia S7028 que originalment les contemplava, tot això amb la finalitat de mantindre en l'essencial l'objecte de la citada esmena”.

Amb l'esmena plantejada pel diputat David Torres, ara director general de Desenvolupament Rural, i aprovada per unanimitat, el programa de suport a entitats socioculturals quedava amb una dotació de 750.000 euros. Segons el document publicat en el DOGV, la partida compta, incloent aquesta nova modificació, amb 1.475.000 euros, pràcticament el doble.

En l'últim any van rebre aquestes ajudes l'Associació d'Amics del Corpus de València, l'Associació Provincial de Llibrers i Paperers d'Alacant, l'Asociación Ruta del Vino de la DO Utiel-Requena, Col·lectiu Ovidi Monllor, la Fundació Manuel Broseta o el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

Etiquetas
stats