eldiario.es

9

Presidència burla l'esmena de Podem per reduir les ajudes 'a dit'

La formació morada va aconseguir retirar 250.000 euros del milió del qual disposa aquest departament i que les ajudes per a desestacionalitzar els productes nadalencs es repartisquen per concurrència competitiva

Hisenda publica en el Diari Oficial de la Generalitat una resolució per la qual el 90% d'aqueixa partida retorna al programa inicial de Presidència i deixa les ajudes per a productes nadalencs en 25.000 euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durante la presentación de la campaña navideña

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació de la campanya 'El Nadal és valencià'

En ple mes d'agost i sense fer massa soroll. El Consell retorna al departament de Ximo Puig part del milió d'euros que van quedar apartats de les ajudes 'a dit' de les quals disposa Presidència i van quedar transferides a una altra línia per a desestacionalitzar productes nadalencs.

La Conselleria d'Hisenda publica en plenes vacances en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) una resolució per la qual proposa la transferència de quasi el 90% de la línia 'El Nadal és valencià', una partida creada davant l'enuig dels grups parlamentaris en conéixer que Presidència -en aquest i anteriors executius- disposa d'un milió d'euros per a atorgar en subvencions directes. Segons la resolució publicada en el DOGV del 20 d'agost, però plantejada des del dia 1, l'ajuda de 250.000 euros per a 'El Nadal és valencià' queda reduïda a 25.000 i els 225.000 restants retornen al programa inicial.

Sota la línia "promoció sociocultural de la Comunitat Valenciana" el gabinet del president pot concedir ajudes a entitats que treballen per la difusió de la cultura valenciana i que es justifiquen amb una memòria. El Govern d'Alberto Fabra (PP), també va fer ús d'aquestes línies. Les ajudes estan pensades per a "entitats, institucions i persones físiques destacades per a la promoció, el foment i realització d'activitats d'interés públic, sociocultural, econòmic o humanitari de la Comunitat Valenciana, degudament justificades".

El DOGV publica la modificación de las ayudas directas de Presidencia

El DOGV publica la modificació de les ajudes directes de Presidència.

Hisenda argumenta en l'escrit que per les "especials característiques d'aqueixes ajudes, no ha sigut possible la seua gestió a través de la mateixa [línia], en la forma que va ser creada per l'esmena, per la qual cosa procedeix el seu retorn a la línia S7028 que originalment les contemplava, tot això amb la finalitat de mantindre en l'essencial l'objecte de la citada esmena".

Amb l'esmena plantejada pel diputat David Torres, ara director general de Desenvolupament Rural, i aprovada per unanimitat, el programa de suport a entitats socioculturals quedava amb una dotació de 750.000 euros. Segons el document publicat en el DOGV, la partida compta, incloent aquesta nova modificació, amb 1.475.000 euros, pràcticament el doble.

En l'últim any van rebre aquestes ajudes l'Associació d'Amics del Corpus de València, l'Associació Provincial de Llibrers i Paperers d'Alacant, l'Asociación Ruta del Vino de la DO Utiel-Requena, Col·lectiu Ovidi Monllor, la Fundació Manuel Broseta o el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha