Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig anuncia un pla de xoc per a formar més de 5.000 professors en anglès i 1.500 en valencià

El president Ximo Puig a les Corts Valencianes

Adolf Beltran

València —

La Generalitat engegarà un pla de xoc per a formar a 5.250 professors en anglès, 1.540 en valencià i altres 1.500 “a la carta” en diversos idiomes. Serà una de les mesures més rellevants per a engegar el nou model de plurilingüisme dissenyat per l'equip del conseller d'Educació, Vicent Marzà. L'anunci ha sigut realitzat aquest dimecres pel president del Consell, Ximo Puig, en la sessió de control en les Corts Valencianes.

Puig ha defensat el nou model de plurilingüisme davant les crítiques de la portaveu del PP, Isabel Bonig, que ha acusat al govern del Pacte del Botànic de crear “alumnes de primera i de segona” per establir que per a obtenir el certificat d'anglès els alumnes hagen d'aconseguir també el nivell equivalent en valencià. Unes crítiques a les quals s'ha sumat el portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, que ha acusat al Consell de “fer passar per la pedra d'aprendre en valencià per a tenir formació en anglès”.

El president de la Generalitat ha recordat que l'ensenyament en valencià no és un capritx, ja que es tracta d'una llengua tan oficial com el castellà, i ha afegit que el nou model sorgeix per a fer front al “gran fracàs” collit pel model desenvolupat durant anys pel PP, que ha portat al fet que un 99,5% dels ciutadans domine oralment el castellà, però solament el 30% el valencià i amb prou faenes el 6,6% l'anglès.

Davant les denúncies de l'exconsellera María José Català, que ha preguntat per què s'homolguen els títols de valencià amb els de català, Marzà ha lamentat que l'ara diputada se situe en “l'extrema dreta”. I ha afegit: “Vostès es dediquen a rescatar fantasmes, nosaltres a rescatar persones”. Una al·lusió que ha arreplegat el propi Puig en respondre a Alexis Marí, que ha considerat que “està permetent que els nacionalistes s'isquen amb la seua”. El president li ha replicat: “Els fantasmes s'han anat de vacances”.

Etiquetas
stats