Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El director de Método 3 assegura que Interior va utilitzar la policia contra polítics independentistes

Francisco Marco ha denunciat Camacho i ha afirmat que va "consentir" a ser gravada a La Camarga

Siscu Baiges / Arturo Puente

El director de Método 3, Francisco Marco, ha confirmat aquest dilluns durant la seva compareixença a la Comissió contra el Frau del Parlament català la informació avançada per eldiario.es segons la qual el Ministeri de l'Interior ha utilitzat el comissari Villarejo i la Brigada d'Intel·ligència de la Policia per rastrejar informació comprometedora de polítics independentistes. La investigació li va valer al comissari la condecoració de Medalla al Mèrit Policial amb Distintiu Vermell.

“Que el Ministeri de l'Interior està utilitzant la Brigada d'Intel·ligència de la Policia per a la realització d'informes a Catalunya és una cosa que no dic jo, sinó que ho tinc escrit”, ha assegurat Marco, que ha assenyalat a més que si Villarejo va actuar d'aquesta manera “seria perquè té una ordre política”. A preguntes de la diputada de CiU, Mertitxel Borràs, el director de l'agència de detectius ha assegurat que “en aquests moments” hi ha “una guerra oberta entre faccions policials i d'intel·ligència a Madrid”. “Els fets ens demostren cada dia que el Centre Nacional d'Intel·ligència està més pel gihadisme, i que les brigades d'informació policials són les que estan investigant a Catalunya”, ha assegurat contundent.

Segons Marco, els informes de la UDEF que presumptament implicaven el president de la Generalitat, Artur Mas, o l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, amb comptes en paradisos fiscals van ser realitzats a petició del Partit Popular català. “El Partit Popular d'àmbit nacional no portar aquí la policia a parlar amb la gent, la va portar el Partit Popular de Catalunya, amb Javier Basso, de la mà, a veure Javier de la Rosa”, ha explicat, per posteriorment afegir: “Que el senyor Basso tingués una ordre del senyor Moragas? Jo no ho sé ni em m'aventuraré a dir-ho”. Javier Basso és un polític del Partit Popular català que ha tingut diferents càrrecs en el partit i va ser regidor a l'ajuntament de Barcelona.

El director de Método 3, Francisco Marco, ha presentat una querella per calúmnies contra la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, minuts abans de comparèixer al Parlament a la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política. Marco l’acusa de mentir i perjudicar-lo en la seva intervenció en aquesta comissió, divendres passat.

Amb aquest precedent, era previsible que la compareixença de Francisco Marco, avui, fos especialment tensa en la interpel·lació per part del portaveu del grup del PP, Santi Rodríguez. I així ha estat. Les preguntes de Rodríguez i les respostes de Marco s’han convertit en un ball de bastons, que han forçat la intervenció enfadada del president de la Comissió, David Fernández. “Prou!”, ha esclatat Fernández en un dels intercanvis entre diputat i compareixent.

El director de Método 3 ha anunciat en la seva intervenció inicial que no explicaria qui li va encarregar la gravació secreta de la conversa que van mantenir Sánchez Camacho i l’ex-companya de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Alvarez, i que és la raó per la qual ha hagut de comparèixer avui. Sí que ha dit, però, que no va ser un encàrrec del PSC o del secretari d’Organització del PSC, José Zaragoza, que ha de comparèixer després d’ell.

Francisco Marco ha acusat el PP d’estar rere l’actuació policial que va entrar al seu domicili i es va endur tota mena de material. Arran d’aquella actuació, va estar detingut durant 72 hores. D’aquesta detenció en responsabilitza el PP i, també, del fet que durant sis mesos tingués policies a la porta de casa o que escorcollessin, fins i tot, les motxilles escolars dels seus fills.

En l’intercanvi de retrets, Marco ha arribat a amenaçar amb querellar-se contra Rodríguez per delictes que comporten penes de presó de fins a tres anys. El diputat del PP, al seu entorn, l’ha acusat de prestar-se a una maniobra de CiU per tapar l’escàndol dels processos judicials que afecten la família Pujol Ferrusola. El detectiu ha dit que confia que la Justícia actuï adequadament en els cassos que afecten la família Pujol Ferrusola. “Si em creuo pel carrer amb algun dels seus membres el saludaré. Si em creuo amb Alicia Sánchez Camacho, no”, ha dit.

Etiquetas
stats