Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Absolen els activistes de la PAH de Sabadell jutjats per ocupar una sucursal bancària i un bloc de pisos

La PAH va ocupar a mitjans d'abril un edifici de 40 habitatges per a reallotjar-hi famílies desnonades. (Foto: R. L.)

Pau Rodríguez

Sabadell —

Dos de dos. Les desenes activistes i simpatitzants de Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) que van comparèixer davant del jutge la setmana passada, en dues causes diferents, han quedat absolts. Tant les 28 persones que van ocupar una sucursal d'Unnim durant gairebé 72 hores per demanar una dació en pagament, com els dos membres de la PAHC i la seva advocada, que van mediar amb la policia durant l'ocupació d'un edifici per a reallotjar-hi famílies víctimes de desnonaments, han estat considerats innocents.

A l'espera de fer una primera valoració després d'haver analitzat en profunditat les dues sentències, des de la PAH vallesana es mostren satisfets pel desenllaç dels dos judicis, celebrats al jutjat d'instrucció número 6 de Sabadell. Dies abans, els activistes van engegar una campanya de denuncia contra el que consideraven un intent de “criminalització” de la seva tasca. “A qui heu de perseguir, a nosaltres o a ells?”, es titulava la campanya.

La dació per a l'Ahmed i un sostre per a 11 famílies

En el cas de l'ocupació de la sucursal d'Unnim, l'acció tenia com a objectiu la dació en pagament i un lloguer social per a una família veïna de la localitat, la de l'Ahmed. La protesta va forçar la negociació i, finalment, la petició va ser atesa per part de l'entitat bancària. Durant 72 h els activistes van ocupar la seu bancària, fins que els van desallotjar els Mossos d'Esquadra. Per ocupar aquelles dependències fora de l'horari d'atenció al públic es va imputar a 28 persones, entre elles el diputat de la CUP Quim Arrufat.

En el cas dels dos activistes i la advocada imputats, se'ls acusava de desobediència a l'autoritat, per uns fets que els propis acusats van definir com una mediació amb la policia. Durant l'ocupació d'un edifici de 40 habitatges a Sabadell, amb la intenció d'allotjar-hi a famílies víctimesd de desnonaments, el passat 13 d'abril, la policia s'hi va presentar per identificar els ocupants. Els acusats, segons el seu relat, van reclamar l'autorització als agents en primera instància, però després haurien accedit a deixar-los entrar sense resistir-s'hi.

Actualment, al bloc en qüestió, propietat de la Sareb -el denominat banc dolent-, hi viuen 11 famílies. El banc va intentar desallotjar l'immoble de forma cautelar, però la jutgessa ho va desestimar en considerar que la Sareb no feia efectiva la funció social que condiciona el dret a la propietat privada.

Etiquetas
stats