eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La nova Llei de Seguretat Ciutadana i la promoció gratuïta de la violència

L’aprovació definitiva de la nova Llei de Seguretat Ciutadana, portada a terme per la majoria del Partit Popular al Congrés dels Diputats el passat 11 de desembre de 2014, suposa un major efecte de reforç per a la cultura de violència que impera a la societat, la qual també es promou obertament des de les administracions estatals. És un altre aparell més de la denominada cultura de defensa que Espanya porta anys i panys alimentant amb ímpetu i constància, a base de recursos públics i de delmar les estructures bàsiques pel país, com la sanitat i l’educació entre d’altres.

- PUBLICIDAD -
Una decena de inmigrantes permanecen encaramados en la valla de Melilla

Criminalitzar la immigració tan sols aporta un major auge de la violència

Concretament, del que s’encarrega de ‘llei mordassa’ és de dotar a la policia d’un ampli marge de maniobra que en realitat no solament no li correspon, sinó que provoca un solapament en detriment d’algunes llibertats i drets humans fonamentals e inqüestionables, com el dret a la llibertat d’expressió i de manifestació. Tal afirmació rep l’aval d’organismes judicials relacionats amb la protecció i el compliment garantit dels drets i les llibertats de les persones, com el Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH). Espanya, de fet, com a signant del Conveni Europeu dels Drets Humans, té l’obligació de posar en pràctica tots els punts de la doctrina d’aquesta institució, la qual declara que l’estat no té capacitat per a negar el dret a mobilitzar-se.

La clàusula de la nova llei que ens remet a l’evidència més dràstica de l’estat de violència en què vivim és la del rebuig fronterer d’immigrants, també denominat com ‘devolucions en calent’. Aquesta esmena, presentada a última hora pel propi Govern, suposa una promoció gratuïta e innecessària de la violència des de diverses perspectives: per un costat es reitera la idea de reforçar el braç de la policia des de la legislació, dotant-la d’un marc d’actuació pràcticament il·limitat amb què poden recollir a una persona i desplaçar-la a l’altre costat de la frontera sense cap tipus de consideració judicial prèvia; també pot veure’s una alimentació de la violència general en auge i des de diversos enfocaments, com el racisme i la xenofòbia, la possibilitat que existeixi i s’aprovi per llei la brutalitat policial i la cronificació d’un conflicte que pot perdurar de forma il·limitada.

A més, s’entra en la dinàmica de defensa, és a dir, es busca relacionar la qüestió de la tanca de Melilla amb una visió d’amenaça invasora que serveix de pretext al Govern per a continuar amb la posada en marxa constant de l’aparell de la indústria bèl·lica. Tot això forma un còmput general que pot generar, com a conseqüència més evident, la manifestació de la violència, la qual ve a ser promoguda de forma gratuïta i en detriment de la cultura de pau. 

Quin millor moment per a reivindicar el valor de la pau i la necessitat que tenim d’ella? Per a aquesta tasca s’ha de continuar amb la pressió pacífica,  i sempre constant, a l’administració de l’estat, per tal que comprengui que ha de prendre immediatament una decisió al respecte: si està a favor de reafirmar-se en el caràcter bel·ligerant que ha mostrat fins ara o bé, si està al costat de la pau i, per tant, de l’abolició absoluta de qualsevol tipus de pràctiques i polítiques violentes. 

 

 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha