Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El sector de la CUP favorable a la investidura de Mas critica el paper de Convergència i ERC

El diputat de la CUP Albert Botran, militant de Poble Lliure, en una imatge d'arxiu

elDiario.es Catalunya

Artur Mas ha apel·lat en el seu contundent discurs d'aquest dilluns a “la meitat de la CUP” favorable a la seva investidura. Un dia després, Poble Lliure, una de les dues principals organitzacions en el si de la CUP, respon amb igual contundència al president en funcions en un comunicat.

Tot i considerar que la decisió final del seu partit ha estat “un error greu” i que “suposa incomplir la promesa electoral de ser l'accelerador i la garantia del procés independentista”, l'organització apunta que en aquest error “també hi han influït, i molt, els interessos partidistes de Convergència i Esquerra”. “Aquestes dues forces polítiques han estat més interessades en la seva batalla particular per l'hegemonia dins el camp independentista que no pas a facilitar una investidura i acord de govern”, afegeixen.

En referència directa al discurs d'Artur Mas, asseguren que l'acusació que va dedicar a la CUP de “manca de sentit de país” també es podria aplicar a Convergència. “La sensació és que per a molta gent el procés negociador entorn de tres eixos (full de ruta, procés constituent i pla de xoc) ha estat una excusa, ja que a tort i a dret s'ha repetit que si Junts pel Sí canviava el candidat hi hauria acord”, asseguren des de Poble Lliure, i lamenten que “les negociacions s'estaven centrant obsessivament en el nom d'una persona”.

Allunyats d'En Comú

Davant la perspectiva d'un apropament a l'espai que representen Barcelona en Comú i Catalunya Sí que es Pot, Poble Lliure no avalarà “cap candidatura o un govern autonòmic que substitueixi l'objectiu estratègic de la independència per un hipotètic referèndum unilateral”, que, segons diuen, seria “una repetició del 9-N”. Consideren que “només serviria per erosionar encara més l'hegemonia independentista, un objectiu prioritari dels dirigents d'En Comú Podem”.

Finalment, l'organització lamenta que “des de determinats sectors de l'esquerra i fins de l'Esquerra Independentista s'hagi qüestionat el mandat del 27-S” i considera que “correspon a les diferents organitzacions i persones que han defensat el perillós escenari actual i sobretot a la Crida Constituent, que és qui ha dirimit l'empat dins la CUP, de gestionar la nova situació i responsabilitzar-se de les conseqüències que se'n derivin”.

Etiquetas
stats