Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Homenatge a Raimon per a esborrar l'oblit

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, junt amb Raimon a la presentació de la gira del cantautor

Moisés Pérez

València —

Com a símbol de “normalitat” i per tal de trencar “l’anormalitat” que imperava al País Valencià pel que fa a la música en valencià, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (PSPV-PSOE), ha presentat hui dimecres al Teatre Principal de València la gira que protagonitzarà el cantautor Raimon per una bona part dels auditoris públics de la xarxa de CulturArts. Un pas per a trencar el cordó sanitari bastit pel PP davant de la cultura pròpia.

“La gira suposa el renaixement de qui ha estat oblidat durant anys”, ha proclamat Puig. Al seu costat, Raimon ha confessat que durant anys hi ha hagut gent que volia fer-li mal, “però que, per sort, no ho han aconseguit”. El cantant s’ha mostrat “enormement alegre” de poder tornar a casa. “És una oportunitat magnífica perquè els més joves puguen gaudir d’un artista com pocs n’hi ha hagut al País Valencià”, ha afegit Puig.

Amb aquesta gira que passarà per localitats com Alacant, Castelló, Elx, Gandia, València, Alcoi o Morella, la gent podrà gaudir d’un cantautor amb vocació de divulgador, ja que les seues cançons recullen versos de poetes com Salvador Espriu, Pere Quart o Ausiàs March. També auditoris com el Palau de la Música, els teatres Principal de les tres capitals o el Teatre Calderón d’Alcoi acolliran cançons tan conegudes de Raimon com ‘Al vent’, convertida en un himne de protesta.

“Això és un regal”, ha reconegut Raimon. Puig ha recordat que “amb aquest ‘any Raimon’ no acaba el seu pas pel País Valencià”. “Tant de bo es fera el segle Raimon”, ha ironitzat el cantautor, que també ha tingut paraules per a reivindicar que “València és molt contradictòria, però no és sols corrupció, com Sicília no és sols màfia”. Un dels símbols de la música valenciana torna al lloc del qual mai no hauria hagut d’estar absent.

Etiquetas
stats