Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Antoni Lluís Reyes guanya el premi Micalet de teatre

Els premiats en la nit de la Societat Coral el Micalet, a València.

elDiariocv

La Societat Coral el Micalet ha celebrat la nit d'aquest dissabte la 28ª edició del tradicional lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet. Els guanyadors han sigut Josep Marius Climent i Prats, que amb ‘Els esclaus del franquisme a la Vall d’Albaida 1939-1947’ ha aconseguit el Joan Coromines d’investigació; Antoni Lluís Reyes, guanyador del Micalet de teatre amb l’obra ‘Guium o la ciutat adormida’; i Júlia Avargues, Isabel Castillo, Encarna Llopis, Maria dels Àngels Morera, Maria Josep Palomares i Maite Pons, col·lectiu de mestres de la comarca de la Safor dels CEIP Gregori Maians, de Bellreguard; Joan XXIII, del Grau de Gandia; Santa Anna, d’Oliva; i Francesc de Carròs, de la Font d’en Carròs, que amb el treball ‘Creem textos’ ha guanyat el premi Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques a l’escola.

La vetlada literària ha començat amb l’actuació de Miquel Juan, Mireia Pardiñas, Jaume Torres i Guillermo Orts. Després ha continuat amb el parlament d’obertura de la gala a càrrec de la periodista Adelaida Ferre.

Seguidament s’ha procedit al lliurament de la beca d’estudis musicals, atorgada pels ex alumnes de l’Institut Obrer de València a Amany García Romay, d’Ensenyament Elemental de violocenl. EI guardó de Difussió del Patrimoni Cultural, atorgat pel club de viatges Fil per Randa, ha recaigut en José Durban Aparisi. A continuació, el president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardinyas, ha fet el lliurament dels premis Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola, el Joan Coromines d’investigació, i el Micalet de teatre.

I la nit ha arribat als tradicionals i prestigiosos Miquelets d’Honor que enguany han rebut l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir, com a Miquelet d’Honor col·lectiu; i l’artista Manuel Boix, com a Miquelet d’Honor individual. Tonetxo Pardinyas ha destacat la participació i col·laboració de la Universitat de València, d’Edicions 96, de l’SGAE, de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el club de viatges Fil per Randa i de l’Institut Obrer, que participen als premis i també a la beca d’estudis musicals. Col·laboració que permet oferir els premis i “continuar treballant per la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, a traves del gaudi, de la investigació i de l’ensenyament”.

Entre els assistents ha destacat la important presència institucional, amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler i el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavi Rius.

Etiquetas
stats