Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Bromera reivindica el valor dels llibres davant de la distribució il·legal d’arxius

Una dona agafa un llibre d'un estant en una llibreria.

elDiariocv

València —

0

Edicions Bromera, en col·laboració amb la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, ha encetat una campanya de sensibilització per a fer visible el valor del llibre com a producció cultural, fruit de la conjunció del treball i la creativitat no només d’autors i autores, sinó també d’editorials, distribuïdores, llibreries, entre altres.

Bromera, i també altres editorials, han decidit a causa de la crisi sanitària encetar iniciatives de foment de la lectura i han posat gratuïtament a disposició de les famílies una part dels seus continguts educatius per a treballar des de casa.

“Aquestes iniciatives solidàries amb la situació de confinament de les famílies, que permeten un accés fàcil i gratuït a una part de creacions educatives i culturals, han de conviure amb la idea que la cultura té un valor i uns propietaris, que el treball i les idees de les persones implicades en la creació dels llibres s’ha de retribuir, i que els seus drets no es poden vulnerar impunement”, explica l’editorial en un comunicat.

Junt amb l’explosió de solidaritat, continua el comunicat, hi ha hagut també “un relaxament dels principis de la propietat intel·lectual”.

“Amb l’esclat de la crisi sanitària, ha augmentat notablement la distribució il·legal d’arxius digitals amb llibres i música sense l’autorització dels seus creadors. Per això, volem fer una crida a la cautela i la responsabilitat d’aquelles persones que reben en els seus mòbils i ordinadors l’accés a còpies no autoritzades pels seus creadors o editors”, informen.

“Hem d’ajudar-nos en els moments difícils, però també hem de jugar net amb qui ens ajuda, perquè la cultura i els llibres tenen un valor construït per moltes persones”, ha assenyalat Josep Gregori, editor de Bromera.

En aquest sentit, l’editorial convida a ciutadans i agents culturals a implicar-se en la campanya El valor dels llibres. Cada setmana, llançaran una sèrie de vídeos protagonitzats per persones conegudes, però també persones anònimes vinculades al món del llibre, que ens recordaran el valor dels llibres i la cultura.

També es difondran materials educatius per a donar a conéixer a menuts i grans el procés de creació dels llibres i les persones que els fan possibles. La campanya servirà també per a donar visibilitat als autors i autores valencians i a tots els agents implicats en el món editorial.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats