Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

AENA subhastarà el Boeing 747 Jumbo abandonat en l’aeroport de Manises des de fa 12 anys

El Jumbo de Pronair 'aparcat' a l'aeroport de Manises

Toni Cuquerella

0

 El Boeing 747 Jumbo que des del 2008 està abandonat en l’aeroport de Manises serà subhastat per AENA al millor postor, això sí, encara no hi ha data per a aquesta subhasta després de 12 anys sense que el propietari s’encarregue de l’aparell.

El futur de l’aeronau l’ha anunciat el Govern arran de la pregunta formulada pel senador valencià Carles Mulet (Compromís), que, adjuntant la notícia publicada per elDiario.es l’estiu del 2019, preguntava pel futur del Boeing i si AENA pensava “cedir aquesta aeronau a institucions culturals o universitàries de la Comunitat Valenciana per a museu o similar”.

La resposta del Govern a Mulet assenyala que l’aeronau no ha fet cap operació “des del 3 de desembre del 2008”, i que davant el coneixement d’aquest abandó, “excepte en els casos en què l’aeronau estiga immersa en algun procediment de caràcter legal (embargament, concurs de creditors, procés judicial, etc.), AENA, en primer lloc, tracta de localitzar al propietari perquè retire l’aeronau i, en el cas que aquestes gestions resulten infructuoses, s’inicien els tràmits per promoure la declaració legal d’abandó”.

El propietari és conegut, es tracta de l’empresa Pronair Airlines, fundada el 2006 que té com a administrador únic l’empresari murcià Isidoro Romero López –vinculat a la construcció amb Pronain Gestión Inmobiliaria–. Va començar amb dos avions MD-87 dedicats al transport de passatgers i va sumar dos avions B-747 de càrrega per obrir un servei entre Espanya i la Xina, via Alemanya, amb base d’operacions en l’aeroport valencià. Però la crisi i la pujada del preu del combustible van arrossegar Pronair a la fallida i al cessament d’operacions, amb la qual cosa el Jumbo es va quedar definitivament en terra.

Amb tot, l’informe explica que des d’AENA “s’han cursat en els últims anys diferents comunicacions a la propietat d’aquesta aeronau, sense haver obtingut cap resposta als requeriments efectuats”.

Atesa aquesta situació, “com que l’aeronau està en procés de declaració d’abandó i una vegada acabat el procés es procedirà a la seua subhasta pels òrgans competents”. Aquesta situació pendent de subhasta, com reconeix el Govern, “en aquests moments no pot determinar-se la destinació final d’aquesta”, per la qual cosa el futur encara pot estar tant en mans privades com passar al sector públic, com demana Carles Mulet mateix. 

Etiquetas
stats