Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Calp readmetrà als treballadors que va destituir il·legalment per a tornar a acomiadar-los

El president de la Diputació d'Alacant, el popular César Sánchez, en un ple de l'ajuntament de Calp

elDiariocv

Alacant —

Nou capítol en el serial que sempre suposa la política laboral de l'Ajuntament de Calp. Com no tenia un altre remei, perquè l'obliga una sentència recent del Tribunal Suprem, el govern local integrat pel PP i independents readmetrà els 14 treballadors que va acomiadar de forma il·legal en 2012. Però això sí, tornarà a acomiadar-los de manera immediata. Així ho va comunicar aquest dilluns el regidor de Recursos Humans, Manuel Cabrera (PP), als grups de l'oposició.

Cabrera va justificar aquesta decisió en què les places d'aqueixos treballadors estan amortitzades i que “per coherència” l'executiu local no pot incorporar-los a la plantilla municipal. Ara bé, aquesta decisió tindrà conseqüències lesives per a les arques públiques de Calp.

Així, la sentència del Suprem no solament obligava a readmetre aqueixos funcionaris sinó també a pagar-los tots els salaris que van deixar de percebre des del moment en què van haver d'abandonar el consistori fins a l'actualitat. A més, ara Cabrera va assenyalar que caldrà abonar-los una indemnització per aquest nou acomiadament. La quantitat no està clara, però tot sembla indicar que podria ser de 20 dies per any treballat en el consistori.

És veritat que a aquesta compensació caldrà descomptar-li els ingressos que aquests empleats van tenir en l'exercici d'altres activitats remunerades durant aqueixos cinc anys. Així que abans caldrà demanar a cada un la seua vida laboral.

Indemnització pròxima al milió d'euros

El portaveu de Compromís, Ximo Perles, va assenyalar que la quantitat final segurament s'aproximarà al milió d'euros. Perles va criticar amb duresa la poca cura que ha mostrat el govern presidit pel popular César Sánchez a l'hora de vigilar la integritat de les arques municipals.

En primer lloc, “perquè l'ajuntament es va a gastar una quantitat molt important de diners públics a pagar a unes persones que en realitat no han pogut prestar cap servei en benefici del poble de Calp durant aquests últims cinc anys”.

Però és que, a més, Perles va recordar que prompte començarà la campanya d'estiu, en la qual el consistori sempre ha de contractar reforços i, si no tots, algun d'aquests antics funcionaris podrien haver-se destinat a aquesta comesa, la qual cosa haguera rebaixat el volum final de les indemnitzacions.

Per si no fóra poc, l'executiu calpí s'està mostrant massa lent a resoldre tot aquest assumpte: Compromís també va recordar que des que el Suprem va comunicar la sentència, al gener, fins ara ha transcorregut un altre mes en què l'ajuntament encara no ha actuat, un altre mes per sumar-lo a les compensacions que finalment hauran de pagar-se als afectats.

“Si el regidor de Recursos Humans o qualsevol altre dels edils que han recolzat aquestes decisions hagueren manejat diners d'una empresa privada de la seua propietat és molt probable que no s'hagueren comportat d'aquesta manera”, va lamentar el portaveu valencianista.

Etiquetas
stats