Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Enrique Ortiz reconeix en el judici pel presumpte arranjament del Pla General d'Alacant que alcaldes sopaven a casa seua per a parlar “de política, de treball”

Enrique Ortiz, a les portes dels jutjats d'Alacant.
Alacant —

0

L'empresari Enrique Ortiz ha afirmat que l'exalcaldessa d'Alacant Sonia Castedo (PP) no li “va apanyar” res -en relació amb el presumpte tripijoc del Pla General d'Urbanisme (PGOU)- encara que tenia una relació “molt bona” amb ella que incloïa dinars en el seu habitatge, així com amb altres alcaldes: “Molts han vingut a la meua casa, hem parlat de treball, de política i de tot, i això no és res fora del normal”, ha dit.

Ortiz s'ha pronunciat així en el judici que se celebra en la secció tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant pel suposat tripijoc del PGOU d'Alacant, peça separada del cas Brugal que suma nou acusats.

En la seua declaració, ha afirmat que la relació amb Castedo era la “pròpia” que podia tindre's amb un empresari que portava “múltiples” concessions municipals. “Molt bona relació”, ha assenyalat, i preguntat per si la qualificaria de “familiar”, ha dit: “No tinc cap parentiu amb ella, res en comú amb ella”.

No obstant això, sí ha assenyalat que ha anat en diverses ocasions al seu habitatge i al revés. En aquest punt, ha aclarit que el marit de l'exalcaldessa és amic seu i que treballa per a les seues empreses. “Va entrar abans que es casara amb Sonia, abans que fora regidora i alcaldessa”, ha matisat.

Amb Díaz Alperi ha aclarit que la relació no era igual que amb Castedo, però es va guanyar la seua confiança quan es va fer càrrec de les reparacions de la ciutat després de la riuada. “Ací em vaig guanyar la confiança de l'Ajuntament i va començar la relació amb Alperi”, ha dit, per a agregar que quan anava a dimitir en 2008, el va cridar per a informar-lo. “Igual que a més de 30 empresaris importants d'Alacant. Ho va fer com a comiat”, ha advertit.

Sobre els presumptes tripijocs, l'empresari ha comentat que Sonia Castedo no li “va apanyar” res ni li van facilitar cap pla del PGOU. “No m'han donat mai res. Ni Castedo, ni Alperi ni els tècnics quan estava secret”, ha reiterat.

Etiquetas
stats