Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Adif licita per quasi 2 milions les obres per adaptar l’estació de Xàtiva a l’alta velocitat

Estació del tren de Xàtiva.

Toni Cuquerella

0

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha licitat un contracte per a realitzar les obres i actuacions necessàries per a adequar l’estació de Xàtiva a la futura arribada de circulacions d’alta velocitat.

El contracte s’ha licitat per un import d’1.968.756,35 euros i un termini d’execució de set mesos, i comprén la realització de diferents treballs en el vestíbul de l’edifici de viatgers, així com en les andanes 2, 3 i 4, i en el pas inferior que comunica aquestes andanes.

A més, comprén l’execució de diferents actuacions per a optimitzar l’estació en matèria d’accessibilitat i garantir així el trànsit de tots els viatgers per les seues instal·lacions.

Aquest contracte constitueix un nou impuls a la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Castella-la Manxa-Comunitat Valenciana-Regió de Múrcia, en el tram Madrid-Albacete-València, a més d’optimitzar les instal·lacions d’aquesta estació, que actualment presta servei per a circulacions de rodalia, i mitjana i llarga distància convencional.

Nou mobiliari i serveis en el vestíbul

Quant al vestíbul de l’estació, el contracte contempla la instal·lació de nous sistemes d’informació al passatger, i la renovació i l’adequació de la senyalística, els sistemes de vigilància i seguretat, i la il·luminació. A més, es renovarà el seu mobiliari, això és, els bancs, les papereres i altres elements auxiliars.

Així mateix, i pel que a accessibilitat es refereix, s’actuarà sobre el paviment del vestíbul amb la finalitat d’instal·lar encaminaments, i s’implantaran la corresponent senyalística i protectors d’obstacles.

Adaptació de les andanes

Respecte a les andanes, s’escometran obres de recrescut en les andanes 3 i 4 per a millorar l’accessibilitat i l’accés als trens, i s’instal·laran a més marques en el paviment per a assenyalar la vora de l’andana.

En l’andana 2 es realitzaran actuacions en l’accés al pas inferior a fi d’adaptar-lo al nou flux de viatgers.

En l’andana 3, a més dels treballs de recrescut (que en aquest cas s’escometran només en la part de l’andana destinada a trànsits d’alta velocitat), s’adaptarà l’escala del pas inferior per a adaptar-la a la nova cota de l’andana. A més, es renovarà tot el seu mobiliari i senyalística, i la il·luminació.

Pel que fa a l’andana 4, al costat de les labors per al seu recrescut, s’instal·larà una nova marquesina d’uns quaranta metres de longitud, es renovarà la il·luminació i s’optimitzaran les baranes de l’escala del pas inferior.

Respecte a aquest pas inferior, es reforçaran les baranes i passamans, s’escometran instal·lacions de vigilància i seguretat i es renovarà la seua il·luminació.

Aquesta actuació contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com és el número 9, que té entre les seues metes el desenvolupament d’infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat, i el número 11, que persegueix proporcionar accés a sistemes de transport segurs i sostenibles.

Aquesta actuació podrà ser cofinançada pel Mecanisme “Connectar Europa” de la Unió Europea (CEF).

Etiquetas
stats