Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Albal posarà als seus carrers el nom de 8 dones històriques i de Pedro Zerolo, polític defensor dels drets LGTBI

Una dels carrers d'Albal.

Toni Cuquerella

0

El ple de l'Ajuntament d'Albal ha aprovat incorporar als carrers del municipi huit noms de dones que han destacat en la història pels seus mèrits professionals. Així mateix, també se sumarà el de Pedro Zerolo, el polític que més ha brillat pel seu defensa pels drets LGTBI i amb les quals la població pretén “visibilitzar i contribuir en la lluita contra les desigualtats”, conforme detallen des del consistori.

L'acord suposa retolar les noves vies que s'han construït en el sector d'expansió industrial de Braç del Vicari i que retran homenatge al polític socialista al costat de la figura de María Moliner, autora del diccionari d'ús de l'espanyol, a Carmen Alborch, escriptora i política valenciana, a la filòsofa María Zambrano, a la religiosa i primera escriptora valenciana, Isabel de Villena, a l'escriptora Gloria Fuertes i a la científica Margarita Salas i a l'escriptora valenciana i dues vegades Premi Planeta, Concha Alós.

Aquesta proposta també naix per a donar resposta a una doble reivindicació que va rebre l'alcalde d'Albal Ramón Marí. D'una part dels estudiants de l'IES d'Albal que, l'any passat van realitzar un estudi liderat pel professor Wilson Ferrus en el qual assenyalaven la falta de noms de dones als seus carrers.

Aquesta investigació va apuntar que només el 5,8% dels carrers de la localitat portaven nom de dona. L'alcalde es va comprometre a donar una solució progressiva a aquesta reivindicació acadèmica. D'altra banda, el Col·lectiu per la Sororitat d'Albal també ha elevat aquesta petició a l'Executiu de Ramón Marí i que ha començat a donar resposta.

Recentment, el municipi també va obrir les portes del Centre de Dia, al qual ha batejat amb el nom de la prestigiosa doctora Anna Lluch.

Etiquetas
stats