Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Bunyol demanarà una revisió de l'Impost d'activitats Econòmiques al Ministeri després de la reducció demanada per la multinacional cimentera CEMEX

Planta cimentera de CEMEX a Bunyol.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Bunyol aquest dilluns el ple ordinari en el qual es va aprovar per unanimitat sol·licitar al Ministeri d'Hisenda una revisió del tipus de gravamen de l'Impost d'Activitats Econòmiques que l'Ajuntament (IAE) de Bunyol aplica a una sèrie d'empreses del municipi. L'empresa multinacional cimentera CEMEX ha sol·licitat una reducció d'aquest, i des del consistori es considera que “l'ajuntament ha de defensar-se i justificar que l'IAE siga equitatiu i la millor manera és sol·licitar aquesta inspecció”, com va assegurar l'edil d'Hisenda, Manuel Sierra.

L'IAE el paguen aquelles empreses la xifra de negoci de les quals és superior a 1 milió d'euros, la qual cosa a Bunyol suposa un grapat de grans empreses situades en el municipi. L'import del que CEMEX aporta per aquest impost s'acosta al milió d'euros anual.

Esquerra Alternativa va cridar l'atenció sobre la reducció d'ingressos per aquest impost ja en 2020, que han suposat 240.000 euros menys que en 2019, davant el que l'edil d'Hisenda va assegurar que “hem de tindre les armes necessàries per a recaptar el que és just”.

Etiquetas
stats