Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Detingudes deu persones relacionades amb la compra d'inscripcions fraudulentes en el padró de l'Alcúdia

Policía Nacional.

Toni Cuquerella

0

Deu persones han sigut detingudes per la Policia Nacional com a presumptes autors d'un delicte de falsedat documental, en relació amb la compra d'inscripcions fraudulentes en el padró municipal de l'Alcúdia.

La investigació policial, duta a terme per la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Policia Nacional d'Alzira-Algemesí es va iniciar després de tindre coneixement que en un habitatge de la localitat valenciana figurava un elevat nombre de ciutadans estrangers empadronats, així com un continu tràmit d'altes i baixes en el padró. Concretament, en tres anys s'havien donat d'alta 38 persones diferents i en el moment en cas que es dugui a terme les perquisicions policials, 26 estaven inscrites en el citat domicili, sense realment residir allí.

Les indagacions dels agents han permés esbrinar que el fill del propietari de l'habitatge hauria falsificat la signatura del seu pare, sense tindre aquest coneixement d'això, per a realitzar els empadronaments fraudulents, pels quals cobrava als interessats entre 150 i 300 euros. Posteriorment, els qui pagaven per ells, presentaven eixa documentació davant diferents administracions públiques amb la finalitat de regularitzar la seua situació a Espanya i per a obtindre la targeta sanitària del servei valencià de salut.

Per tot això, els agents han detingut a un total de deu persones com a presumptes autores d'un delicte de falsedat documental. A més, el fill del detingut ha sigut proposat per a una sanció de 100.007 euros per una infracció molt greu de consentir la inscripció d'un estranger en el Padró Municipal per part del titular d'un habitatge habilitat per a tal fi, quan aquest habitatge no constituïsca el domicili real de l'estranger, obtenint un benefici econòmic d'això.

Etiquetas
stats