Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Els veïns de Russafa ja tenen espai per a aparcar: les zones verda i taronja entren en servei amb 1.377 places

Zona verda d'aparcament al carrer d'Alacant.

Carlos Navarro Castelló

0

Dilluns va començar a funcionar en el barri valencià de Russafa la zona verda d’aparcament exclusiva per a residents i la zona taronja, en què s’autoritza l’estacionament de no residents els dies laborables entre setmana, de 9.00 a 19.00, i dissabtes, de 9.00 a 15.00, a un preu que va dels 1,10 euros els primers 25 minuts fins a 3,30 euros per un màxim de dues hores.

La posada en marxa del sistema va deixar imatges inèdites fins ara als carrers més cèntrics del barri amb espai abundant per a l’aparcament, tant en zona verda com en taronja. També hi havia disponibilitat per a estacionar en les 520 places que es mantenen de zona blava.

Encara que a alguns vehicles que mancaven de l’acreditació necessària per a estacionar en la zona verda se’ls va deixar una nota informativa relativa a l’inici de la mesura, fonts municipals van informar que des de dimarts els que aparquen en la zona verda sense acreditació o en la taronja sense el pagament corresponent seran susceptibles de ser sancionats.

Com va informar elDiario.es, el control dels cotxes estacionats es farà amb vehicles elèctrics equipats amb càmeres i també amb revisors itinerants que comprovaran que els vehicles estan acreditats degudament.

Fins ara la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha rebut ja un total de 658 sol·licituds de veïns i veïnes per a acreditar-se i poder estacionar a preus reduïts, tant en zona verda com en taronja, i ja se n’han concedit 326.

Les persones que sol·liciten el distintiu han d’estar empadronades en algun dels carrers del barri de Russafa. A més, han d’acreditar ser titulars del permís de circulació o, en el cas de les persones jurídiques o prenedores d’una assegurança, han de fer constar que són les conductores habituals del vehicle. Igualment, les persones beneficiàries han d’estar al corrent del pagament de taxes, impostos municipals i sancions.

El procediment per a obtindre l’autorització continua obert i es pot fer per mitjà de la seu electrònica, en l’apartat de mobilitat dels tràmits municipals. L’Ajuntament ha creat una pàgina web (http://www.ora-valencia.es/web/barri-de-russafa/) en què la ciutadania disposa de tota la informació i dels requisits per a ser beneficiària i donar-se’n d’alta.

La sol·licitud es pot fer en qualsevol moment i tindrà una vigència de dos anys, incloent-hi l’any en què s’ha sol·licitat i el següent al de la inscripció fins al 31 de desembre. Amb aquesta targeta, les persones residents de Russafa tenen exclusivitat a l’hora d’aparcar en zona de residents durant les vint-i-quatre hores i els set dies de la setmana.

A més de comptar amb el distintiu de resident (gratuït), les persones usuàries hauran d’abonar la taxa fiscal d’estacionament en alguna de les dues modalitats, mensual (7,18 €) o anual (86,20 €).

En total s’implementaran a Russafa 334 places de zona verda només per a residents i 1.043, preferentment per a ells en la zona taronja.

La zona verda està al centre del barri, als carrers del Pintor Salvador Abril, Cadis, Alacant i Maties Perelló, i les grans vies, tret del carrer de Russafa, pel Mercat. D’altra banda, la zona taronja se situarà als carrers més comercials: Dénia, Sueca, Puerto Rico, Cuba, Literat Azorín, Pere III o Castelló. A més, es mantindrà la zona blava en la perifèria de Russafa.

Etiquetas
stats