Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

La jutgessa concedeix el tercer grau a Carlos Fabra contra l’opinió de Presons

L'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra

Moisés Pérez

València —

L’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha obtingut el tercer grau de la mà de la jutgessa de vigilància penitenciària del Jutjat número 3 de Madrid. La magistrada ha concedit el benefici a l’exdirigent del PP valencià que complia pena de quatre anys de presó per haver defraudat el fisc gairebé en 700.000 euros. Amb això, Fabra només haurà d’acudir a pernoctar a la presó d’Aranjuez on estava presoner.

Segons informa l’agència EFE, la jutgessa dóna cinc raons per a concedir aquesta mesura de gràcia a Fabra: que l’intern ha evolucionat favorablement; que ha pagat la seua responsabilitat civil; que té una condemna curta; que té més de setanta anys; i que hi ha poc risc de reincidència. Una decisió que no arriba avalada per tots els organismes competents. Es produeix en contra del criteri de la Junta de Tractament de la presó d’Aranjuez i de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries.

Autèntic virrei de Castelló durant unes quantes dècades, gaudia del segon grau, una prerrogativa que li permetia gaudir de diversos permisos ordinaris per a lliurar-se de la presó durant uns quants dies. A Fabra li queden encara dos anys més de presó: hi va ingressar el desembre del 2014 en una presó que té una piscina i 60 habitacions de ‘cara a cara’. Va triar el centre penitenciari madrileny perquè tres dels seus quatre fills resideixen a Madrid i per a poder acudir a les revisions mèdiques sobre el trasplantament a què es va sotmetre el 2010.

A pesar que està presoner per quatre delictes de frau fiscal entre els anys 1999 i 2003, Fabra es va lliurar de les sospites de suborn i tràfic d’influències que va denunciar l’empresari Vicente Vilar, pròxim durant anys a l’expresident de la corporació provincial. Vilar l’acusava de demanar-li grans quantitats de diners per a intercedir a favor dels seus productes. L’Audiència de Castelló va considerar que no estaven provats els presumptes delictes.

Un dels interrogants del judici a l’expolític del PP que mai no es va resoldre va ser saber què va passar amb els 2,2 milions d’euros que pretesament va guanyar en premis grossos de la loteria entre els anys 2000 i 2011. Fabra ha estat condemnat fa unes setmanes a tornar 370.000 euros a Álex Debón, un pilot de motos que va rebre diners via patrocinis de la corporació provincial i l’aeroport de Castelló.

Etiquetas
stats