Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
¿Cómo ha votado cada municipio de Catalunya desde 1980?
La acampada por Gaza culmina su segunda semana: “Seguiremos”
Opinión - Eurovisión y Europa, hundidas de la mano. Por Rosa María Artal

L’Ajuntament de Paiporta arxiva l’expedient a un policia que va vexar una agent amb comentaris masclistes

Agents de la Policia Local de Paiporta.

Lucas Marco

0

L’Ajuntament de Paiporta ha arxivat l’expedient disciplinari contra J. M. P. G., l’oficial de la Policia Local que va vexar una subordinada amb comentaris masclistes. Els fets, segons confirmen fonts municipals a aquest diari, estan prescrits. “No es pot estar per la central policial amb malletes marcant el culet, ací està ple d’homes”, va dir a l’agent que s’encarrega dels casos de violència de gènere. 

Els comentaris van valdre a l’oficial la incoació d’un expedient disciplinari pel fet de constituir una “falta greu de respecte i consideració cap a un subordinat”. El cas va destapar una guerra interna en el si de la Policia Local de Paiporta i va aflorar actuacions molt poc professionals d’altres agents amb víctimes de violència de gènere en el municipi, confirmades per la uniformada encarregada aquests delictes. 

La psicòloga de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta, governat pel PSPV-PSOE i Compromís, va mostrar alguns testimoniatges de veïnes de la localitat que havien demanat ajuda: “Quan va vindre la Policia, [el presumpte agressor] els va dir que era una simple discussió de parella, i el van deixar a casa amb mi”; “El policia que em va atendre no em va creure quan vaig anar a denunciar, i em va dir que ho havia somiat”; “En la primera denúncia els policies van qüestionar si havia begut o havia pres drogues”; “Veig el meu agressor prenent cerveses de rialles amb els policies que em van atendre”; “Quan el policia em va acompanyar a casa, va intentar besar-me”.

L’alcaldessa de Paiporta, la socialista Maribel Albalat, va condemnar els fets arran de la publicació en aquest diari dels testimoniatges. El consistori es va posar en contacte amb les presumptes víctimes i ha reforçat la formació en matèria de violència de gènere als seus agents. L’expedient a l’oficial que va fer els comentaris indecorosos, no obstant això, s’ha arxivat, perquè els fets han prescrit. 

“Tanmateix, des del consistori i l’Àrea d’Igualtat es continua treballant de manera integrada amb la Policia Local en la sensibilització i en l’atenció a les víctimes de violència de gènere”, assenyalen fonts municipals.

Etiquetas
stats