Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puig anuncia millores en Metrovalencia: servei nocturn i inici d’obres de l’L10 que s’allargarà de Natzaret al port

La plataforma tramviària en Antonio Ferrandis

Carlos Navarro Castelló

0

El president del Consell, Ximo Puig, ha anunciat millores importants en el servei de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el Debat de Política General que es desenvolupa en les Corts aquest dimarts.

La primera pal·lia una manca històrica impròpia de la tercera ciutat d’Espanya, demanada històricament per entitats com ara la Federació de Veïns de València.

I és que Puig ha assegurat que des de finals d’enguany Metrovalencia oferirà servei

nocturn ininterromput les nits dels caps de setmana i dels festius.

València era fins ara l’única gran capital espanyola que mancava de transport públic nocturn, més enllà del que presten els taxis. Després de l’anunci, caldrà veure quines freqüències de pas oferirà el metro, o el metro i el tramvia, però a priori es tracta d’una millora important pel caràcter metropolità de la xarxa de Metrovalencia.

D’aquesta manera, es facilitaran els desplaçaments nocturns sense necessitat d’usar el vehicle privat, tant al terme municipal de València com a l’àrea metropolitana.

L’altre gran anunci fet pel president Puig té a veure amb la represa de les obres de la línia 10 de Metrovalencia que enllaça Russafa, des del carrer d’Alacant, amb Natzaret.

Les faenes van quedar paralitzades des de l’any 2011 com a conseqüència de la crisi i les retallades pressupostàries aplicades pel PP.

No obstant això, Puig ha confirmat que les obres s’engegaran el primer trimestre de l’any que ve, anunci que confirma el que ja s’havia anunciat temps arrere, encara que amb dues novetats importants: el projecte s’executarà en única fase entre Natzaret i el carrer d’Alacant, tal com exigien les entitats veïnals del barri del Marítim i la mateixa Federació de Veïns, i a més es construirà un ramal de tramvia nou que unirà Natzaret amb el port de València, cosa que s’executarà en l’horitzó de l’any 2021.

El mateix alcalde de València, Joan Ribó, havia reivindicat repetides vegades aquest ramal nou per a potenciar l’accessibilitat a la Marina de València, i quedarà connectada la línia 10 amb les línies 6 i 8, amb parada al costat del port.

Etiquetas
stats