Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un sorteig deixa fora de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Ferrando, Hauf, Eduard Mira, Casanova, Ros, Guardiola i Meseguer

Els set membres de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua que deixaran la institució.

elDiariocv

0

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha posat en marxa, en un ple celebrat aquest divendres, el procediment per a renovar un terç dels seus 21 membres. Dels 14 integrants de la institució normativa afectats inicialment per aquest procés, mitjançant un sorteig, ha resultat que abandonaran l'Acadèmia Antoni Ferrando, Albert Hauf, Emili Casanova, Eduard Mira, Maribel Guardiola, Honorat Ros i Lluís Meseguer.

Les set vacants que es produeixen serán cobertes per set noves acadèmiques perquè la institució es pose al día i complisca la Llei d'Igualtat. Fins ara només comptava amb quatre dones en la seua composició. El procés que ara s'inicia culminarà el próxim mes de juny. El calendari preveu que al febrer es presenten les candidatures i que l'elecció es realitze al mes de març, una elecció que podría prolongar-se a l'abril si no s'arriba al suport suficient en les primeres votacions.

El president de l'AVL, Ramon Ferrer, ha fet públics els noms dels acadèmics que deixaran la institució i ha lamentat l’eixida de destacats membres. Ferrer, en no haver eixit el seu nom en el sorteig, podria completar el seu mandat com a president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. 

Etiquetas
stats