Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Aprovat el nou model plurilingüe amb l'oposició del Ciutadans i el PP, que el considera “independentista”

El president Ximo Puig i el conseller Vicent Marzà en les Corts Valencianes.

Laura Martínez

Amb la típica brega que caracteritza aquests temes s'ha aprovat aquest dimecres la llei de plurilingüisme presentada per PSPV, Compromís i Podemos després que el TSJ suspenguera un punt del decret de la conselleria de Vicent Marzà.

Els populars, que han rebutjat la proposta, han aprofitat per a acusar al Consell de catalanista i independentista. “Això és l'inici del procés valencià”, ha dit la diputada Beatriz Gascó, que a més ha acusat el projecte de “franquista” i de ser “una dictadura lingüística”. La diputada s'ha enredat amb el seu homòleg de Compromis Josep Nadal, a qui ha dirigit les acusacions. A més, els populars han amenaçat l'Executiu que “si fan el mateix, tindrà les mateixes conseqüències”, en referència a la judicialització del decret i insisteixen que atempta contra la llibertat d'elecció.

Al franquisme ha al·ludit també Josep Nadal per a retraure al PP un model monolingüe que predomina fins i tot en els mitjans de comunicació. “La nostra llengua va estar proscrita i perseguida durant la llarga nit del franquisme”, ha expressat, per a posar en valor la nova normativa que dóna més presència al valencià en les aules.

“Volem que tots els xiquets i xiquetes dominen les dues llengües oficials i un idioma estranger. No volem una educació segregadora i amb privilegis com la del PP”, ha enunciat en la seua intervenció la socialista Ana Besalduch.

L'objectiu de la llei és dotar de major protagonisme a la pedagogia, que els xiquets aprenguen llengües i afavorir el coneixement en valencià, especialment en aquelles zones on l'ecosistema lingüístic no ho permet, i generar igualtat d'oportunitats.

Etiquetas
stats