Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Xàbia habilita una visita virtual al refugi del Moll de la Guerra Civil

Vista del refugi de Xàbia.

Lucas Marco

0

El Museu Arqueològic i Etnogràfic Municipal Soler Blasco a Xàbia ha posat en marxa una visita virtual al refugi de la Guerra Civil que es conserva a les Duanes de la Mar de la localitat de la comarca de la Marina Alta. Davant la impossibilitat d’organitzar visites presencials al vestigi patrimonial, a causa del seu estat actual, el museu ha organitzat un recorregut virtual pel refugi, construït inicialment com a depòsit  de torpedes. 

La pàgina web inclou també fotografies, plànols i entrevistes orals a veïns de Xàbia que recordaven la seua experiència durant els bombardejos franquistes en la Guerra Civil.

La recuperació dels refugis de la Guerra Civil en el territori valencià s’ha accelerat en els últims temps. Després de dècades d’abandó, van eixint a la llum cada vegada més refugis, en molts casos endreçats per les administracions públiques per impulsar les visites dels veïns o dels turistes.

En l’Institut d’Educació Secundària del Grau, al carrer d’Escalante de la zona marítima de València, han endreçat el refugi escolar que acull el centre. Igual que a Argeleta (Alt Millars), una localitat que ha restaurat fa poc el seu refugi, al qual ja acudeixen visites. I a Novelda (Vinalopó Mitjà) han trobat un refugi gegantesc amb capacitat per a protegir unes 4.000 persones.

El web interactiu del refugi del Moll inclou també un joc, així com informació sobre els documents històrics de Xàbia en el Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca. 

Etiquetas
stats