Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València traurà a concurs els alts càrrecs nomenats per Barberá abans de les eleccions del 2015 que ha anul·lat la justícia

L'hemicicle de l'Ajuntament de València en un ple municipal

Carlos Navarro Castelló

0

La sentència que ha anul·lat el nomenament de 45 alts càrrecs de l’Ajuntament de València nomenats per l’exalcaldessa difunta del PP Rita Barberá entre febrer i març del 2015, poc abans de les eleccions municipals passades, obligarà el consistori a traure noves places a concurs.

Així ho ha explicat el regidor de Personal, Sergi Campillo, després d’avançar eldiario.es que tant el Jutjat Contenciós número 5 de València en una primera sentència de maig del 2016, com el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en apel·lació al febrer d’enguany han donat la raó parcialment a la Confederació General de Treballadors (CGT) en sengles sentències que ja són fermes.

El sindicat va recórrer contra els nomenaments pel fet d’entendre que hi hagué un tracte de favor amb aquests 45 empleats que estaven en règim de comissió de serveis, una figura per la qual un funcionari pot exercir faenes diferents de les pròpies del seu lloc de manera temporal.

En virtut d’aquests nomenaments aprovats per Barberá poc abans de les eleccions, aconseguien consolidar els seus llocs com a caps de secció (44 places) i una secretaria de Jurat Tributari.

Sobre aquest tema, Campillo ha explicat que analitzaran la situació de cada funcionari “cas per cas” i que trauran les places que procedisquen a concurs amb totes les garanties legals.

Campillo ha justificat el recurs presentat el 2016 contra la primera sentència, ja amb el nou Ajuntament d’esquerres en el poder, en una manera de procedir habitual dels serveis jurídics municipals en defensa de la legalitat de la seua actuació el 2015: “Una vegada rebutjat el recurs, es va assumir la sentència i ara cal analitzar-ne l’abast de manera individualitzada”.

Campillo ha destacat que en alguns casos la sentència no tindrà efecte, ja que amb el canvi de Govern municipal ja hi hagué alguns canvis en les prefectures de secció.

L’edil assegura que l’equip de Govern ha corregit la irregularitat en les noves convocatòries de places, atés el criteri establit en aquestes sentències. De fet, la setmana passada el Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar un concurs de 41 places per a diferents prefectures de servei.

Segons Campillo, “la sentència es basa en una discrepància amb la presentació de la memòria i l’entrevista, ja que aquesta prova es va incloure en el concurs, però no figurava en la relació del lloc de treball”, cosa que s’ha solucionat en els processos successius.

Etiquetas
stats