Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Campament militar per a vigilar els ous de tortuga careta

Campament de vigilància militar

Laura Martínez / Laur

Són les tortugues més esperades de l’estiu. Les cries de la tortuga careta que fa unes setmanes va decidir pondre els seus ous en una platja de Sueca no deixen de generar expectació. Tant és així, que a més del campament de voluntaris, s’hi ha instal·lat un dispositiu especial en què participa l’exèrcit.

Actualment hi ha més de mig centenar de voluntaris que, organitzats per torns, s’encarreguen de custodiar el niu durant les 24 hores. La custòdia consisteix en la neteja de la zona i també en el control de la temperatura dels ous i les condicions ambientals en la platja de les Palmeres.

L’Exèrcit de Terra ha muntat una tenda de campanya amb capacitat per a unes deu persones, que col·laboraran amb els voluntaris de la fundació Xaloc en la guaita, sempre sota la supervisió d’especialistes.

Es preveu que els ous cloguen al llarg de les dues pròximes setmanes i se’n farà després una solta parcial. Les cries es portaran a l’Oceanogràfic en primer lloc per a fer un programa d’alliberament d’una part; les altres creixeran durant un any en un entorn protegit i se soltaran més avant

La tortuga careta és una espècie en perill d’extinció, protegida per legislació internacional, nacional i autonòmica, de la qual es desconeix el nombre de membres que habiten la Mediterrània. Els exemplars poden arribar a viure 90 anys i superar els 100 quilos de pes. La solta de les seues cries es considera un esdeveniment “únic” a les platges valencianes.

Etiquetas
stats