Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

EUPV frena la possible expulsió dels seus militants en València en Comú

Els membres d’Esquerra Unida en València en Comú afectats per la resolució

Moisés Pérez

València —

Davant la campanya iniciada en les xarxes socials i a través del web change.org on es criticava l’inici de l’expulsió dels militants d’Esquerra Unida que havien participat en València en Comú –plataforma en què s’integra Podem–, la direcció autonòmica hi ha reaccionat. I ho ha fet a través d’un comunicat en què precisa que la resolució aprovada pel Consell Polític Local mai no va arribar al mateix òrgan autonòmic.

“La resolució és d’un consell polític comarcal i va ser retirada per aqueix mateix òrgan que la va presentar. Per tant, en cap moment es plantejarà el debat en el si del Consell Polític Nacional”, afirmen des d’Esquerra Unida. Una afirmació que contrasta amb el que han difós els membres afectats –Manuel Colomer, Mireia Biosca, Eva Romaní i Pau Vivas a través de change.org. I el que ha apuntat pel coordinador del partit a escala local, Marco Fornés. “La resolució està paralitzada i el Consell Polític Nacional serà l’encarregat de resoldre la situació”, havia expressat.

Fonts de l’òrgan d’EUPV esmentat asseguren que “aqueixa resolució ha arribat al Consell Polític Nacional, però encara no s’ha pres la decisió sobre això”. La resolució s’hauria traslladat al·legant que la participació en València en Comú era incompatible amb la militància en Esquerra Unida, ja que els estatuts de la formació no permeten “la doble militància”. “Aquestes quatre persones van renunciar a participar en ambdues candidatures i campanyes, i van mantenir una posició de completa neutralitat perquè no havia estat possible aconseguir la unitat tan desitjable”, defensen els militants afectats en la plataforma web.

Etiquetas
stats