eldiario.es

Menú

Els extreballadors de Canal 9 ataquen Puig en el tercer aniversari del tancament

Centenars de persones es manifesten a València al cap de tres anys de la fosa en negre de les emissions de RTVV

Demanen al Govern valencià una negociació i solucions per als empleats acomiadats de l’antiga televisió

Els sindicats critiquen les promeses incomplides, el menyspreu als extreballadors i la falta d’iniciatives per a evitar el judici contra l’acomiadament col·lectiu en Canal 9

- PUBLICIDAD -
La cabecera de la manifestación por el tercer aniversario de Canal 9 a su llegada al Palau de la Generalitat.

La capçalera de la manifestació pel tercer aniversari de Canal 9 en arribar al Palau de la Generalitat. @intertrvv

Centenars de persones s’han manifestat aquest dimarts a València, davall d’una pluja intensa, per reclamar solucions per als extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) en el tercer aniversari del tancament de la cadena pública valenciana.

La manifestació, que ha transcorregut entre l’Ajuntament de València i el Palau de la Generalitat, estava presidida per una pancarta explícita: “Els treballadors no som els culpables”. Convocada pels sindicats de RTVV, una empresa en tràmit d’extinció, la majoria d’assistents eren exempleats de la casa. Els 1.600 van ser acomiadats el 2014, mesos d esprés del tall tan abrupte de les emissions .

Els manifestants han demanat al Govern valencià –format pel PSPV-PSOE i Compromís amb el suport parlamentari de Podem– diàleg. “Volem solucions”, corejaven, entre crítiques al govern del PP que va tancar Canal 9 i al Consell, que acusen d’incomplir descaradament les seues promeses de revertir els drets laborals dels extreballadors. N’hi ha que han cridat “Ximo [Puig, president de la Generalitat], dimissió”. Molts més, “No teniu vergonya”, en referència a l’executiu autonòmic.

Els dirigents del PSPV-PSOE i de Compromís no s’han deixat veure en la manifestació. Sí que hi acudit el portaveu de Podem en les Corts Valencianes, Antonio Montiel, l’excoordinadora d’Esquerra Unida, Marga Sanz, altres representants de partits d’esquerra i la majoria dels dirigents sindicals.

La convocatòria ha acabat a la porta del Palau de la Generalitat, el lloc on cada divendres, des de fa tres anys, els extreballadors de RTVV es manifesten. Enfront del despatx de Puig, els discursos no han estalviat les crítiques al Govern valencià, acusat de mentir i improvisar i instat a negociar.

Diàleg abans del judici en l’Audiència Nacional?

L’11 de gener l’Audiència Nacional c elebrarà el judici c ontra l’acomiadament dels treballadors per la denúncia de CGT, l’únic sindicat que no va acceptar l’ERO presentat per la Generalitat. Tots els sindicats reclamen al Consell una negociació per a evitar el plet abans del llançament de la nova televisió pública valenciana, en t ràmits de creació .

El Consell es proclama o bert al diàleg , però ningú no sembla confiar-hi molt. Encara que els treballadors pensen que es podrien pactar eixides al conflicte –encaixar alguns treballadors en el nou projecte i donar altres eixides a la resta–, la nova televisió serà molt diferent de l’anterior i, segons el president del Consell d’Administració, tindrà una plantilla molt més reduïda.

Excepte un tomb dramàtic dels esdeveniments, la nova televisió seguirà un camí i la resolució de la demanda davant de l’Audiència Nacional –i amb aquesta, l’eventual reparació dels drets dels treballadors– una altra, pensen en el Consell. Al cap de tres anys de la fosa en negre de les emissions de Canal 9, la nova televisió no ha nascut i la vella es resisteix a morir.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha