Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
¿Cómo ha votado cada municipio de Catalunya desde 1980?
La acampada por Gaza culmina su segunda semana: “Seguiremos”
Opinión - Eurovisión y Europa, hundidas de la mano. Por Rosa María Artal

La Fiscalia conclou que l’alcalde d’Oriola, del PP, va cometre un delicte d’apropiació indeguda per cobrar sis anys sense anar a treballar

Teodoro García Egea junt a Emilio Bascuñana.

Sergi Pitarch

València —

El fiscal en cap de la província d’Alacant, Jorge Rabasa, remet les conclusions a la Fiscalia d’Oriola perquè actue, la qual cosa pot acabar en una denúncia davant el jutjat

 

La Conselleria va remetre al ministeri públic l’informe intern sobre la vida laboral d’Emilio Bascuñana entre el 2007 i el 2013 com a assessor en la Direcció Territorial de Sanitat a Alacant

va remetre al ministeri públic l’informe intern sobre la vida laboral d’Emilio Bascuñana entre el 2007 i el 2013 

La inspecció sanitària va interrogar Bascuñana durant la seua investigació, però el polític no va aclarir per què durant anys no es va agafar vacances, dies lliures i cap funcionari el va veure pel seu lloc de treball

El polèmic passat laboral de l’alcalde d’Oriola pel PP, Emilio Bascuñana, pot posar fi a la seua carrera política. La Fiscalia d’Alacant considera que el polític oriolà hauria comés un delicte d’apropiació indeguda per estar sis anys cobrant com a assessor en la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat sense acudir al seu lloc de treball. Després d’avaluar l’informe de Sanitat remés amb la investigació interna –inclòs interrogatori a Bascuñana mateix–, la fiscal instructora considera que els fets són constitutius d’un il·lícit penal.

l’informe de Sanitat remés amb la investigació internaEn el decret a què ha tingut accés eldiario.es signat el 29 d’octubre passat, el fiscal en cap provincial, Jorge Rabasa, conclou que “després de les diligències d’investigació penal incoades en aquesta fiscalia amb número 243/19, i amb base en l’informe emés per la fiscal instructora, s’observa que els fets que descriu efectivament podrien ser en principi, i sense perjudici de valoració ulterior, constitutius d’un delicte de presumpta apropiació indeguda de diners”.

El fiscal en cap considera que el delicte s’hauria comés en el partit judicial d’Oriola, la Conselleria de Sanitat el va denunciar a Alacant, i remet al fiscal d’aqueix departament l’escrit i l’informe de la fiscal instructora perquè “exercisca les seues competències”. En aquest sentit, la Fiscalia d’Oriola ha de continuar amb el procediment que, si es basa en l’escrit de Jorge Rabasa, ha d’acabar en una denúncia davant el Jutjat d’Instrucció perquè seguisca amb el procés penal i depure les responsabilitats pertinents.

La Conselleria de Sanitat va obrir un expedient sancionador a Emilio Bascuñana després que eldiario.es publicara que en la conselleria no hi havia dades sobre el pas de Bascuñana per la Direcció Territorial, ni treballs ni documents ni tampoc cap funcionari el va veure per allí en els quasi sis anys que hi va estar adscrit funcionalment després d’haver deixat el seu lloc de metge de capçalera. Des de Sanitat van explicar que, com que no pot actuar per a sancionar l’actual alcalde del PP perquè els fets estan prescrits administrativament, remeten la seua investigació interna a la fiscalia per a delimitar possibles responsabilitats penals.

En aquest sentit, l’actuació de la Fiscalia d’Alacant evidencia que penalment els fets no estan prescrits, en cas contrari haurien d’haver arxivat la investigació. El delicte d’apropiació indeguda quan el presumpte frau supera els 50.000 euros preveu penes de tres i sis anys de presó. El sou que va cobrar l’alcalde del PP sense anar a treballar va ser de 55.000 euros bruts l’any.

La Conselleria de Sanitat ha estat més d’un any recopilant informació sobre la vida laboral de Bascuñana, preguntat a funcionaris i interrogant el mateix alcalde d’Oriola, que el mes de maig passat va tornar a repetir com a primer edil amb el suport de Ciutadans, que en aquest cas s’ha mantingut de perfil.

Bascuñana no té el suport de la direcció territorial del PP, sobretot després que saltara l’escàndol del seu qüestionable passat laboral com a assessor en Sanitat. Ha sigut la direcció del partit a Madrid, encapçalada pel seu amic Teodoro García Egea, la que ha mantingut a flotació l’actual alcalde d’Oriola. Bascuñana va votar per Casado en les primàries del PP i això li ha permés que, malgrat aquest escàndol polític, mantinga el suport al carrer de Génova.

Etiquetas
stats