Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutjat de València imputa a Camps per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1

Francisco Camps i Ricardo Costa en el judici del cas dels vestits.

Sergi Pitarch

El jutjat d'Instrucció número 17 de València ha obert una nova investigació contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per un nou cas de corrupció. La causa ha sigut declarada secreta i les perquisicions, que estan relacionades amb la construcció del circuit urbà de València per a la celebració del Gran Premi de Fórmula 1, les porta la Fiscalia Anticorrupció.

El Ministeri Públic ha citat aquest dimecres l'excap del Consell a declarar com a investigat, tal com ha avançat el diari El Mundo. Mentrestant, Camps ha acudit aquest matí a la reunió del ple del Consell Jurídic Consultiu, òrgan de què segueix formant part a pesar que des de diversos sectors han reclamat la seua renúncia. L'expresident ha reconegut a Efe que acudirà a declarar a la Ciutat de la Justícia, si bé ha recalcat que desconeix el motiu de la citació.

La Guàrdia Civil es va personar el passat mes de maig en la Conselleria d'Infraestructures i va confiscar expedients vinculats a aqueixos treballs, concretament el projecte que va determinar les actuacions necessàries per a la construcció del traçat -adjudicat per 2,5 milions a la UTE de les enginyeries Typsa i Ayesa- i la informació sobre un viatge a Dubai i Bahrain de l'exconseller popular Mario Flores i el seu número dos en el departament Victoriano Sánchez Barcaiztegui.

Així, l'expedient que està en dubte és el del projecte del circuit de Fórmula 1 urbà que van realitzar les enginyeries Tècnica i Projectes SA (*Typsa) i Aigua i Estructures SA (Ayesa). El contracte va eixir a licitació oberta per 2,9 milions i se'l van adjudicar en UTE aquestes empreses per 2,5 milions el 2 d'octubre del 2007.

La Generalitat encara pagarà fins a 2023 els préstecs derivats de la construcció del circuit urbà que anava a eixir gratis.

Judici pel finançament il·legal

La citació a Francisco Camps coincideix amb la represa del judici de la branca valenciana del cas Gürtel, en la qual han de declarar en l'Audiència Nacional l'exdiputat autonòmic i exvicesecretari del PP valencià David Serra i el considerat blanquejador de la xarxa corrupta, Ramón Blanco Balín.

Tant l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa com el responsable de Gürtel a València, Álvaro Pérez, van apuntar en les seues declaracions davant el jutge a Francisco Camps com el principal responsable del finançament il·legal dels populars valencians.

Etiquetas
stats